Annonce

Med borgmesteren i bakspejlet
meny-grandopening_021_011016.jpg
bningen af den nyrenoverede MENY-butik i Rødovre Centrum var bare én af flere indvielser, som Rødovres borgmester stod for i sidste uge, her ses han i starten af køen sammen med købmanden, Søren, som var klar til at skulle dele 350 goodie-bags ud til de morgenfriske kunder. Foto: Arkiv
borgmesterens dagbog Det er søndag. Ugen går på hæld og regnskabet gøres op. For Rødovres borgmester har det været en lang uge med godkendelse af budgetter og røde snore, der skulle klippes, men hvordan ser det egentlig ud, når man får en gammel smed til at skrive dagbog om en uge som borgmester?

Endnu en spændende uge nærmer sig sin afslutning, og jeg sidder her søndag morgen – til lyden af kirkeklokkerne fra Rødovre Kirke – og tænker tilbage på ugen, der gik.
Jeg startede mandag morgen med et møde med kommunens direktion.
Her drøfter direktørerne med hinanden og mig blandt andet de sager, som er på vej til den politiske dagsorden – i vores udvalg og dermed senere Kommunalbestyrelsen. Vi har dygtige direktører og en velfungerende direktion, så det er altid en fornøjelse. Derefter direkte til udvalgsmøde i KL’s internationale udvalg: Gode drøftelser om EU’s regionale udvalg i fremtidens EU efter Englands folkeafstemning. Godt oplæg fra en toprådgiver fra Udenrigsministeriet.

Tilbage til rådhuset
Først det daglige møde med kommunaldirektøren om stort og småt. Derefter kaffemøde med direktøren for en af vores større, lokale håndværksvirksomheder.
Overværede ”Vi elsker 90’ernes” pressemøde med Aqua, som fandt sted i rådhusets forhal. Dejligt at lokale ildsjæle på den
måde får sat Rødovre på Danmarkskortet. Tak til Riffi, John og alle de andre. Det bliver endnu en kæmpe fest den 27. maj næste år. Sluttede dagen af med bestyrelsesmøde i Socialdemokratiet kl. 19. Vi talte bl.a. om den kommende dagsorden i Kommunalbestyrelsen og den netop overståede parti-
kongres weekenden for-
inden. Som altid en saglig debat med partifællerne.
Jeg er formand for KOMBIT, som er kommunernes IT-indkøbsselskab. Tirsdag startede med interview og fotografering til dagbladet Børsen til en artikel om KOMBIT’s arbejde med det såkaldte monopolbrud, som skal sikre, at flere kan tilbyde IT-løsninger til kommunerne.
Der er nogle uoverensstemmelser med en leverandør, KMD, som tidligere var ejet af kommunerne, og som i dag har et kraftigt monopol. Dagen sluttede med møde i Kommunalbestyrelsen kl. 18.30.
Mange spændende sager på dagsordenen. Bl.a. satte vi 12 mio. kr af til en stor renovering af tagetagen på Islev Skoles hovedbygning. Det var socialdirektør Ole Pass’ sidste møde. Han fik overrakt blomster, fik borgmesterord og ekstraordinært rejste alle medlemmerne af Kommunalbestyrelsen sig og gav stående klapsalver.

Annonce

ole-pass-blomster-stopper-2

Socialchef Ole Pass får blomster

Fantastisk onsdag som borgmester i Rødovre
Startede kl. 8.00 i Økonomiudvalget med i enighed at indstille budget 2017 til Kommunalbestyrelsens godkendelse den 10. oktober. Budgettet sikrer bl.a. den nyeste teknologi til vores skolebørn, kulturpædagoger i daginstitutionerne og høj service til vores ældre.
Derefter 1. gravko-stik ved Ørbygård, som betyder 82 helt nye og moderne plejeboliger til vores ældre. Rigtigt mange var mødt frem for at deltage i startskuddet.
Sluttede dagen af kl. 19 med det velbesøgte borgermøde på Rødovregaard om udviklingen i den sydlige del af kommunen – “Rødovreport”.
Dejligt at opleve så mange engagerede borgere, god stemning og gode indlæg fra de fremmødte. Utroligt bekræftende at være borgmester i en kommune, som har visioner og udviser rettidig omhu.

spadestik-erik-nielsen-borgmester-oerbygaard-4 spadestik-erik-nielsen-borgmester-oerbygaard-3

Møde, møde og møde
Tidligt torsdag møde med ansættelselsesudvalget, der er udpeget til at forestå rekruttering af ny teknisk direktør. Vores nuværende tekniske direktør Hans Christian Olsen fratræder ved årets udgang for at gå på pension. Det første
møde handlede om at opnå enighed om, hvilken profil vi skal annoncere efter. Så nu er den spændende proces sat i gang. Derefter det årlige møde med kommunens Hovedudvalg, som består af medarbejder- og ledelsesrepræsentanter – temaet var orientering og drøftelse af indholdet i det kommende års budget. Om eftermiddagen afskedsreception for Ole Pass. Det var nogle gode timer med mange borgere, medarbejdere, politikere og repræsentanter udefra, deriblandt tidligere statsminister Poul Nyrup, som også holdt tale.
Ole var ansat i mere end 25 år og er utroligt vellidt, hvilket det store fremmøde er et godt bevis på. Sluttede dagen kl. 19.30 i Rødovre Kirkes sognehus, hvor jeg var inviteret til at tale om mit liv samt vælge sange fra højskolesangbogen. En pragtfuld aften med et stort fremmøde af mange rødovreborgere. Tænk, at så mange havde lyst at høre mig tale om mig selv. Tak til alle for en fantastisk aften, som egentligt skulle være sluttet kl. 21, men som gik 20 minutter over tiden.

Intern dag på rådhuset
Jeg var med til at fejre en stor dag for vores dagpleje – 50 års jubilæum. Rigtigt mange børn og voksne var mødt frem for at fejre vores dygtige dagplejere, dagplejepædagoger og ledelse.
Dagplejen i Rødovre består af mange engagerede medarbejdere, der hele tiden udvikler og dygtiggør sig. Derfor er dagplejen et ligeværdigt tilbud til institutionerne for børnefamilierne i Rødovre. Derudover tager dagplejen sig også af børn med særlige behov.
Dejligt selskab at være i. Det er desværre ikke altid, man når det, man havde sat sig for ved dagens start.
El-firmaet Steen Rasmussen & Søn ApS havde 40 års jubilæum, desværre nåede jeg det ikke, da jeg blev indbudt til møde på Christiansborg. Men stort tillykke fortjener de.

Gylden saks, rød snor og nye muligheder
Lørdag var endnu en spændende dag i Rødovre. Startede kl. 8.30 med at klippe snoren til den moderniserede og nyindrettede Meny-forretning i Rødovre Centrum. Der var mange rødovreborgere, der var mødt op fra morgenstunden, så der var lang kø. Det var hyggeligt sammen med købmanden, Søren, at få en lille sludder med nogen af dem, der ventede. Og efter tale og snoreklipning viste Søren stolt sin nye butik frem.
Jeg ønsker Meny held og lykke. Det er dejligt, vi har så gode supermarkeder i Rødovre – det giver en sund konkurrence.
Derefter til indvielse af den nye kunststofbane ved Elstedvej. Rigtig mange var mødt op for at deltage i indvielsen, endnu en snor at klippe og en tale at holde, inden Stjerneholdet og Rødovre Boldklub/Orient Fodbold spillede indvielseskamp, og vi andre kunne nyde en pølse og en fadøl.
En dejlig og spændende uge at tænke tilbage på. Nu er det søndag middag og min kone, Anne, og jeg vil tage til fejring af barnebarnet, Alfred´s navnedag. Så desværre får jeg ikke set Avarta spille. Ville ellers gerne have set den kamp, hvor de grønne vandt 4–0 mod Fredensborg, men man kan jo ikke få alt.

indvielse-kunststofbane_003_011016

Indvielse af kunststofbane 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top