Annonce

Landsforvist efter indbrud i Rødovre
politi_047_190516.jpg
Lars Hjordt Reuter og familien i Damhusdalen sover ikke længere med vinduet på klem, efter en indbrudstyv forsøgte at snige sig ind. Nu bliver tyven smidt ud af landet. Foto: Arkiv
pas på Indbrudstyv udvises efter trusler med grensaks. Familien, hvor indbruddet blev begået, er lettet.
Fakta

Den 11. juni 2016 cirka klokken 02.55
forsøgte den dømte i forening med en pt. ikke identificeret medgerningsmand at skaffe sig adgang til en villa i Damhusdalen.
En halv time senere gjorde dømte udfald og truede med en 70 centimeter lang grensaks mod politiet.
Den dømte skal afsone 40 dages fængsel og må ikke rejse ind i Danmark i seks år.

Retfærdigheden er sket fyldest. Den mand, der i juli måned blev anholdt under stort drama, efter et indbrudsforsøg i Damhusdalen, er blevet idømt 40 dages fængsel for at have angrebet politiet med en 70 centimeter lang gren-
saks. Den får han dog ikke brug for mere.
Når han kommer ud af fængslet, bliver han nemlig kørt direkte til grænsen, som han ikke må krydse igen i de næste seks år.
Det glæder ikke mindst familien i huset, hvor hele dramaet startede.
”Jeg har egentlig været rimelig afklaret, siden han blev anholdt, men jeg er sikker på, at børnene vil kunne se en afslutning med hensyn til udvisningsdommen,” siger Lars Hjort Reuter med henvisning til, at familien ikke længere skal frygte, indbrudstyven vender tilbage til huset.
Det var Lars selv, der pludselig hørte børnesikringen på familiens vindue blive brudt op og så sig selv stå ansigt til ansigt med en indbrudstyv, der havde en endnu uidentificeret gerningsmand i nærheden.
Heldigvis lykkedes det ars Hjort Reuter at skræmme tyvene væk og ringe til politiet, der med hunde sporede sig frem til gerningsmanden og anholdt ham, men først efter, at han havde overfaldt en betjent.
Det er derfor, han nu udvises af Danmark, som retten ikke fandt, han havde tilstrækkelig tilknytning til, til at få dommen omstødt.

Vindue på klem
Tilbage i huset i Damhusdalen har familien ændret vaner.
”Vi sover ikke med vinduet på klem mere. Selvom der er børnesikring på og det er 220 centimeter over jorden, har vi lukket det,” fortæller Lars, der er ærgerlig over, han ikke nåede at tænde lyset dengang, han afværgede indbruddet.
”Jeg tror ikke, jeg havde stået ansigt til ansigt med ham, hvis jeg havde tændt lyset i værelset først. Det handler om at sikre situa-
tionen for sig selv og sin familie, så tænd lys og lav larm, hvis du hører dem komme, men hvis det er for sent og de er i huset, så hold dem på afstand og lad være med at spærre deres flugtvej for det sidste de vil, er at fanges,” siger Lars og husker tilbage til det overfald, der fulgte i kølvandet på den efterfølgende politijagt.
”Det er jo også derfor, han får den hårde dom,” konkluderer Lars, der er yderst tilfreds med dommen.
”Det handler om vores allesammens retssikkerhed og vores egne værdier som tilhører os,” siger han.

Annonce

 

 

 

Kommentarer

3 kommentarer om “Landsforvist efter indbrud i Rødovre”

 1. Jan K siger:

  Den udviste er da 100% ligeglad, han går da lige tilbage over grænsen og fortsatte hvor han slap.

 2. Hans Houmøller siger:

  Hvad mener du så, man skal gøre, Jan K?

 3. Jan K siger:

  Jeg er ikke DF’er, men jeg går ind for grænsekontrol. Jeg kan ikke se et problem i at vise mit pas på forlangende, jeg har rent mel i posen.
  Udover det mener jeg EU har spillet fallit og håber Brexit var startskuddet til nedlæggelsen af en fallit erklæring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top