Annonce

Krydser klinger for sjov
Fægtning_121016_IN-6787.jpg
Fægtning er både fysisk og mentalt udfordrende. Til stor glæde for træner Mads Eriksen er det ikke kun børn og unge, der kaster sig ud i den historiske sportsgren. Rødovre Fægteklub har også fået et voksenhold. Foto: Ian Nielsen
udfordrende Rødovres yngste idrætsforening holder medlemmerne på tæerne med en af Verdens ældste kunstarter. Fægtning er nemlig lige så svært, som det er sjovt.
Fakta

Navn
Rødovre Fægteklub

Sted:
Legesalen på
Valhøj Skole

Tid:
Hver onsdag.
Der fægtes med kårde og træningen er for
7 til 15-årige
klokken 16.30-18.
For voksne er der introkursus klokken 18.30 til 20.30.

Børn er velkommen til at komme til nogle gratis prøvetimer.
Klubben har udstyr, som man kan låne til træning og stævner. Du skal have gummi-
sko og lange træningsbukser på til træning - også om sommeren.

Kontakt:
Du er velkommen til
at kontakte træner Mads for at høre mere på telefon 2167 5007.

Den 5. november er det præcis ét år siden, at en lille gruppe sværdentusiaster råbte ’en garde’ for første gang i Tumlesalen på Valhøj Skole.
Siden har de krydset klinger hver eneste onsdag og repræsenteret Rødovre ved en masse stævner og opvisninger som eksempelvis ’Sjov Lørdag’.
Det er nemlig ikke nok bare at stikke et sværd i hånden på et par tilfældigt forbipasserende, og så tro, man har en levedygtig forening. Ligesom selve sportsgrenen kræver det hårdt arbejde.
Heldigvis er Rødovre Fægteklub kommet godt fra land med hjælp fra Dansk Fægteforbund, der, som et led i et fireårigt projekt, starter fægteklubber op i københavnsområdet.
Den første store udfordring er derfor heller ikke at finde nogen, der vil stikke og stikkes, men at finde nogen, som vil kaste sig over bestyrelsesarbejdet.
”Det er der kommet styr på nu, og vi har fået et godt team, der kan drive foreningen videre, og være med til at Rødovre Fægteklub tiltrækker nye medlemmer,” siger igangsætter og træner Mads Eriksen.
”Der var ikke nogen interesserede i fægtning, før vi tilbød det. Desuden har samarbejdet med kommunen med at finde nogen, der gerne ville hjælpe os i gang båret frugt. Der er nu gode mennesker i bestyrelsen, mange til træning og gode rekruteringsmuligheder. Vi har fået en rigtig god start,” konkluderer han.

Alle kan vinde
Som træner glæder Mads Eriksen sig over, at det ikke
længere kun er børn og unge, der vil prøve kræfter med de egentlig ret simple, men i praksis ekstremt krævende trin og udfald, der gør dig til en god fægter.
Rødovre Fægteklub har også fået et voksenhold, og spørger du træneren, er der en Verden til forskel, på den måde deltagerne fægter på.
”Voksne har måske en højere motivation i forhold til, at man skal ud og bevæge sig, og så er det sjove det sekundære, mens det for børnenes vedkommende, er det sjove ved at fægte og komme til stævne, der kommer først, mens selve træningsdelen kommer sidst,” vurderer Mads Eriksen.
Han er ikke i tvivl om, hvorfor fægtning er en sport, der vokser i Rødovre.
”Det er en individuel sport med store udfordringer, som passer godt ind i tidens tråd. Nogle har måske svært ved at fungere på et hold, og vil gerne bedregøre sig personligt hele tiden. Fægtning er en sport, hvor man skal være
100 procent på, ellers taber man,” siger han og uddyber:
”Det er højintenst og udfordrende rent taktisk, fysisk og mentalt. For at blive en god fægter er det ikke nok at have fysikken på plads, du skal lægge alt andet fra dig, være til stede i nuet og situationen. Det gør også, at alle kan være med og have en bedre dag, end ham de tabte til i går.”

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top