Annonce

Kommunen fjerner smart reklame for sovende kæmpe
Skulptur_Vestvolden__IN_110816-8-of-8.jpg

HER MÅ DU IKKE SOVE: Selvom kunstneren Thomas Dambo på Internettet lokker folk til at bruge den sovende kæmpe ’Louis’ som bolig, understreger Rødovre Kommune, at den ikke er egnet til bolig, og man ikke må sove i den. Heller ikke selvom der indtil i torsdags på Airnb stod, at der var plads til to personer, var nul badeværelser, ét soveværelse og én seng. Fotoarkiv.

HER MÅ DU IKKE SOVE: Selvom kunstneren Thomas Dambo på Internettet lokker folk til at bruge den sovende kæmpe ’Louis’ som bolig, understreger Rødovre Kommune, at den ikke er egnet til bolig, og man ikke må sove i den. Heller ikke selvom der indtil i torsdags på Airnb stod, at der var plads til to personer, var nul badeværelser, ét soveværelse og én seng. Fotoarkiv. Foto: Ian Nielsen
Boligmangel Kan et kommunalt kunstværk finansieret med danske skattekroner bruges som udlejningslejlighed på Airnb. ”Nej,” siger Rødovre Kommune, der har bedt kunstneren Thomas Dambo om at fjerne en reklame på den fikse udlejningstjeneste.

”Hvis du leder efter en unik oplevelse, skal du bo her. Medbring din egen sovepose, madras og andre nødvendigheder. Det er tæt på en campingplads med toiletter og en lille kiosk og tæt på offentlig transport og et supermarked. ”
Nej, du er ikke gået i gang med at læse avisen bagfra, og er faldet over et godt tilbud på boligsiderne. Det gode tilbud, der næsten er for godt til at være sandt, er en annonce på delingstjenesten Airnb, hvor mange danskere lejer deres bolig ud, ofte uden at indberette indtægten til skattevæsenet.
I og for sig ikke et usædvanligt tilbud, hvis altså ikke det var fordi, at boligen, der omtales, ikke er en bolig, men den sovende kæmpe Louis, som var Rødovres store trækplaster under Vestegnens Kulturuge.
Det er kunstneren selv, der har indrykket annoncen, hvor han også beskriver husreglerne:
”Rygning forbudt og ingen fester eller begivenheder.”
Ifølge AirnB er boligen da heller ikke sikker eller passende til børn under 12 år.

Da vi ringede til Rødovre Kommune for at høre, hvordan man kunne bruge en tjeneste som Airnb, der er notorisk kendt for at undergrave den danske velfærdsmodel, til at reklamere for et skattebetalt kunstværk, havde de da også travlt med at ligge på, så de kunne få kontaktet kunstneren, og få pillet annoncen ned.
”Det er ikke en aftale, at han må bruge Airnb eller bruge kunstværket som et sted, hvor folk kan sove. Det bliver jeg nødt til at ringe og snakke med ham om. Det går slet ikke. Det skal pilles ned,” sagde kulturkonsulent, Trine Lerche Frøslev.
Hun understreger, at man har haft et godt samarbejde, og er meget tilfredse med skulpturerne.
”Men der er nogle andre forhold, der gør sig gældende, hvis man vil lave et bosted. Det er et kunstværk vi har søgt, og det er ikke tænkt som en bolig. Det er heller ikke boliggodkendt, så det går slet ikke,” siger hun og forklarer, at idéen med at man kan komme ind og opholde sig i maven på ’Louis’ nok er opstået fordi, der tidligere har boet en hjemløs på den lille høj, hvor kæmpen sover.

Annonce
Kommentarer

3 kommentarer om “Kommunen fjerner smart reklame for sovende kæmpe”

  1. Hans Houmøller siger:

    Er historien her en lidt sen eller tidlig aprilsnar?

  2. André Bentsen siger:

    Nej Hans, den er god nok, flere borgere har endvidere oplyst, at kunstværket desværre bliver brugt som toilet også.

  3. Hans Houmøller siger:

    Øv, hvor er det ærgerligt, når tanken med det var rigtig god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top