Kampvalg om kirkemagt
rødovre-kirke_160810_BP.jpg

Rødovre Kirke mangler en kirketjener på halv tid - er det dig?

KAMPVALG: Den 8. november er der for første gang nogensinde kampvalg til menighedsrådet i Rødovre Sogn. Husk at du kan stemme via brev også. Foto: Brian Poulsen Foto: Brian Poulsen
Kampvalg For første gang i hundredvis af år skal menigheden i Rødovre Sogn ud i et kampvalg. To lister med hver deres dagsorden håber at skulle sætte kursen for kirkens fremtid.

Glem alt om Hillary og Trump. Det valg, der påvirker dit liv mest den 8. november står mellem Sogneliste og Fælleslisten.
Hver dag er Rødovre Kirke nemlig en usynlig medspiller i 8400 borgeres liv fra vugge til grav. Derfor er det set udefra måske også en smule ærgerligt, at valget mellem de to lister lige nu ser ud til at handle om kirkeorgelet og kirkegården, for sognets tiltag og arrangementer er så udsolgte, at der tydeligvis er masser af engagerede og optagede sognebørn, man kunne have samles om og forhandlet sig frem til en fælles bestyrelse, som det tidligere er set.
Når orgelet er blevet et sprængende punkt, skyldes det ifølge Leif Harring Jørgensen, der er initiativtager til den nye liste, at økonomistyringen ikke har været tilfredsstillende. Han har selv siddet med økonomien i den gamle liste, men er nu trådt ud i protest mod den manglende økonomistyring og planlagte størrelse på det nye orgel, som AP. Møller Fonden har hjulpet kirken med at bestille.
”Arkitekten og jeg var enig om, at hvis man gik over en synsmæssig streg, så ville kirken og alt det gamle med gården og skolen og falme, og interessen for kirken ville falme. Derfor kan jeg ikke lide, at man nu vil have et større orgel,” siger Leif og fortsætter:
”Jeg vil ikke lægge navn til orgelprojektet, som det ser ud nu. Derfor skal man også stemme, hvis man vil gøre en forskel i sit sogn. Jeg har stået for kommunal drift i mange år, og kan heller ikke se, at der skulle komme noget godt ud af slå driften af kirkegårdene sammen.”

Det bliver ikke større
Det afviser den siddende menighedsrådsformand, Inger Holst.
”Vi undersøgte muligheden fordi Grøndalslund stod uden leder, og hvis det en dag skulle slås sammen, så ville man kunne slippe for at skulle afskedige en af lederne, hvis man gjorde det der. Men vi gjorde det ikke,” siger Inger Holst, der dog ikke vil afvise, at der kunne være fordele at hente ved et større samarbejde imellem de to store kirkegårde.
Hun ærgrer sig over, at orgelprojektet er blevet dyrere end først tiltænkt.
”Men det er lidt som med Storebæltsbroen. Der kom nogle uforudsete udgifter, blandt andet fordi vi skulle bruge en del af pengene på at få fjernvarme i kirken, og det kunne så ikke gøres samtidig, fordi orgelprocessen tog længere tid, men orgelet bliver ikke større,” understreger hun.
”Vi har søgt om at få to ekstra stemmer, så det giver bedre musik, men det bliver ikke fysisk større.”

Annonce

Brug din stemme
Hun håber, at den meget debat til gengæld vil få flere til at stemme.
”Vi skal have folk til at give deres besyv med på, hvad de ønsker, og tage aktivt del i det lokale liv. Vi gør et forsøg på at få kirken indenfor for den almindelige borger, så dørtrinnet derind ikke er så stort. Det skal ikke være en fremmed bygning, vi kun bruger ved dåb og begravelse.”
Der er kampvalg til menighedsrådet i Rødovre Sogn den 8. november fra klokken 9 til 20 i Kirkesvinget 3.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top