Annonce

Hvad skal vi med folkeskolen
anders-willumsen_001_300916.jpg
Anders Willumsen fra lærerforeningen og Jonna Petersen fra Rødovre Skolebestyrelse håber, at mange vil deltage i den vigtige debat om skolernes fremtid. Foto: Brian Poulsen
din mening er vigtig Lærerne i Rødovre er vant til at stille mange spørgsmål. Den 11. oktober stiller de kun ét. Måske det vigtigste. Hvordan skal eleverne blive så dygtige, som de kan? Heldigvis har de samlet en sal af kloge hoveder til at svare, men der er også plads til dit.
Fakta

Arrangementet afholdes i Viften den 11.
oktober, klokken 17-19. Alle med interesse i folkeskolen er velkomne.
Der vil være lidt forfriskninger, og man kan tage sine børn med, for Viftens biograf viser en god børnefilm til lejligheden, Der vil være nogle søde unge mennesker til at se efter børnene, mens man bliver klogere på deres fremtid.

Formålet med folkeskolereformen er stadig, at alle elever skal blive så dygtige, som de kan, men hvad gemmer sig egentlig bag denne floskel.
Hvad er det eleverne skal blive dygtige til? Hvad skal skolen forberede eleverne til?
Dét og meget mere er Rødovres borgere inviteret med til at diskutere, når debattøren Lars Olsen, vicedirektøren Lars Andersen og forfatteren Knud Romer giver deres svar fra scenen i Viften.
”Vi har satset på en bred palet, der repræsenterer henholdsvis social samvittighed, erhvervslivet
og den klassiske offentlighed,” siger Anders Willumsen, fællestillidsrepræsentant i Rødovre Lærerforening og medarrangør.
“Det kan undre, at der ikke er nogle skolefolk i panelet, men det er helt bevidst,” understreger Anders Willumsen.
”Det har været vigtigt for os at få friske input til diskussionen om skolen.”

Alle kan deltage i arrangementet
Arrangementet forventes at blive kæmpestort, da lige netop skolereformen berører stort set samtlige familier i byen.
Folkekirkens Skoletjeneste, lærerforeningerne i Hvidovre og Albertslund og i nogen grad forældreorganisationen Skole & Forældre er med til at arrangere dagen. I skolebestyrelsen på Rødovre Skole har Jonna Petersen store forventninger til dagen:
”Vi har ingen lokal afdeling af Skole & Forældre her på Vestegnen, men jeg synes arrangementet er utrolig relevant og velkomment. I en tid, hvor folkeskolen er under forandring, mange søger på privatskole og der stilles større og større faglige krav til vores børn, synes jeg, det er interessant, vi stopper op og spørger os selv om, hvor vi vil hen?” Om vi stadig husker at holde fast i de grundpiller, folkets skole i sin tid blev bygget på,” siger hun og tilføjer:
”Selvfølgelig skal uddannelsen være i fokus men ikke på bekostning af dannelsen. Hvordan skaber og fastholder, vi balancen mellem de to. Det håber jeg, vi kan være med til at skabe debat om.”

Annonce

Væk fra karakterræs
Arrangementet er et fælles kick-off til at udbrede debatten om folkeskolen.
Det er stablet på benene efter, at konferencen Hvad skal vi med skolen? blev afholdt i november 2015. Her var initiativtagerne netop foreningen Skole & Forældre, Danmarks Lærerforening samt landets biskopper. Formålet var at igangsætte og styrke den lokale demokratiske debat om, hvad formålet med at drive grundskole i Danmark er, og hvordan den bedst udmøntes i praksis.
”Udviklingen i folkeskolen har meget fokus på at eleverne skal blive dygtige til fagene og præstere i diverse målbare test, men folkeskolens meget fine formålsparagraf lægger vægt på, at skolen skal fremme, at eleverne udvikler erkendelse, fantasi og får tillid til egne muligheder, samt at skolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre,” påpeger Anders Willumsen, der frygter at karakterræset ødelægger mulighederne i skolereformen.
”Vi, og de øvrige initiativtagere, er kort sagt bekymrede for, at der er ved at ske et fatalt dannelsestab i jagten på karaktersnit og testresultater. Vi skal passe på, at vi
ikke skyller barnet ud med badevandet, siger Anders Willumsen. inden han hurtigt tilføjer:
”Nu må vi høre, om talerne har andre synspunkter end vores.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top