Annonce

Fremtidssikrer Ørbygård
spadestik-erik-nielsen-borgmester-ørbygård-5.jpg
Foto: Red.
ombygning Plejehjemmet Ørbygård moderniseres for mere end 200 millioner. Ombygningen skal blandt andet sikre, at der også fremover er plejehjemspladser til det stigende antal af ældre borgere.
Fakta

Efter moderniseringen vil der være 82 plejeboliger med 64 et-rums boliger og 18 to-rums boliger. Det er 22 pladser flere end i dag.

Jeg kan jo ikke se, hvad der foregår,” siger en ældre dame, inden hun
beslutsomt stavrer helt frem til rækværket for bedre at kunne se. I en stor blå kran har borgmester Erik Nielsen sat sig ved rorpinden. Han er iført gul sikkerhedsvest og har en hvid sikkerhedshjelm solidt plantet på hovedet.
Kranens motor overdøver summen fra den store gruppe af plejehjemsbeboere, der har taget opstilling på bagsiden af plejehjemmet, hvor første etape af det nye byggeri skal opføres.
Med lidt hakkende bevægelser får borgmesteren kranens lange fangarm på gled og få øjeblikke senere er det første ’spadestik’ taget.
”Det er lidt vemodigt at rive ting ned. Jeg kan bedre lide at grave ud til et nyt fundament, men sådan er det jo i dag,” siger Erik Nielsen om ’nedrivnings-spadestikket’, der
markerer, at Rødovre Kommune er gået i gang med den store ombygning af plejehjemmet Ørbygård.

82 boliger
Det nye byggeri vil stå endeligt færdigt i 2019 og inden de nye moderne plejehjemsboliger er indflytningsklar, skal det eksisterende plejehjem rives ned i to etaper.
Efter moderniseringen vil der være 82 plejeboliger med 64 et-rums boliger og 18 to-rums boliger. De nye boliger vil have bedre faciliteter for de ældre, blandt andet større badeværelser og terrasser ved fællesrummene.
”I Rødovre skal ældre, der har behov for det,
have mulighed for at få en tidssvarende plejebolig. Vi ved, at der bliver markant flere ældre i fremtiden, og hvis vi også i de kommende år skal sikre, vores ældre hurtigt kan få tildelt en bolig, er det nødvendigt med flere plejeboliger og et så varieret tilbud som overhovedet muligt,” siger Erik Nielsen.

Annonce

spadestik-erik-nielsen-borgmester-oerbygaard-4

Beboerne er forberedt
Forstander på plejehjemmet Ørbygård, Gitte Krog, var naturligvis blandt de mange fremmødte til spadestiks-seancen. Hun har glædet sig til den stort anlagte ombygning, da den sikrer optimale gode forhold for både beboere og personale.
”Der bliver mere plads til pleje og omsorg og så får vi et udeområde, der bliver rigtig flot,” siger Gitte Krog, der igennem længere tid har forberedt plejehjemmets beboere på det store projekt.
”Vi har gjort rigtig meget for, at de ikke skulle føle sig utrygge. Vi har haft møder, hvor beboernes pårørende har været inviteret,” siger Gitte Krog, der også er klar til at tage på udflugt med beboerne eller samles i Festsalen, de dage, hvor ombygningen er meget støjende.
”Jeg er bekymret for, hvordan beboerne vil takle ombygningen, men det skal nok gå alt sammen og vi har forberedt os i flere år, så vi er klar,” forsikrer hun.

 

Afmonterer bombe
Flere danskere bliver ældre end tidligere. Eksperter har kaldt det en potentiel bombe under det danske velfærdssystem, men borgmester Erik Nielsen frygter ikke, at den kommunale økonomi kommer under pres, selvom antallet af ældre borgere forventes at stige i Rødovre i årene fremover.
”Rigtig mange ældre lever i dag et sundere liv og kan klare sig selv langt bedre end hidtil. Vi lever længere og det vil selvfølgelig også betyde, at vi få flere plejekrævende borgere. Den opgave skal vi gøre os klar til. Det var også en af grundene til, at vi etablerede Rødovre Sundhedscenter og står her i dag,” sagde borgmesteren, der mener at vækst skal sikre et højt serviceniveau også i fremtiden.
”Vores ældre har været med til at opbygge velfærdssamfundet og vækst skal betale i den anden ende,” fortalte borgmesteren på Ørbygård.
Rødovre Kommune har de sidste 10 år bygget flere nye daginstitutioner, og i IrmaByen er en ny på vej
“Babyboom og ældreboom er dog ikke det samme,” siger Erik Nielsen, der ikke forventer, at Rødovre Kommune står på tærsklen til at skulle bygge et helt nyt plejehjem inden for en overskuelig årrække.
”Jeg tror, at fremtidens indretning af ældreområdet bliver meget anderledes end det, vi kender i dag, så et helt nyt plejehjem ligger længere ude i fremtiden, men vi kigger hele tiden på, hvordan udviklingen går. Det er de samme tanker og overvejelser vi gør os, når vi planlægger at bygge nye daginstitutioner,” siger han.

spadestik-erik-nielsen-borgmester-oerbygaard-3

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top