Annonce

Et mord skal få unge til at tage stilling
joan-forfatter.jpg
39-årige Joan Bach Ludvigsen har rødder i Rødovre, og er lige nu aktuel med romanen 'Drengestreger', der følger opklaringen af mordet på et avisbud. Foto: Presse
ungdomsroman Forfatter Joan Bach Ludvigsen er født og opvokset i Rødovre. Fødebyen spiller en central rolle i hendes nye ungdomsroman ’Drengestreger’, der går tæt på bandekriminalitet og et koldblodigt mord.

Et ungt avisbud findes myrdet, men hvem har affyret det dræbende skud?
Det er sommer på Københavns vestegn, da avisbuddet findes dræbt – skudt på klods hold. Kim og Dennis var der. De fik blod på tøjet. Nu er de på flugt fra politi og bander. De var bare på vej hjem fra byen – eller var de?
Sådan lyder oplægget til forfatter Joan Bach Ludvigsens nye ungdomsroman, Drengestreger, som udkom på forlaget EgoLibris i sidste uge.
Spændingsromanen er Joan Bach Ludvigsen anden udgivelse og handlingen er til dels inspireret af hendes opvækst i Rødovre.
Joan er opvokset på Nyskiftevej i Nyager-kvarteret
og har siden boet på Rødovrevej og i Kærene. I dag er hun flyttet fra byen, men oplevelserne fra Vestegnen har gjort så stort et indtryk, at de nu danner rammen om ungdomsromanen.
”Jeg tilbragte hele min skolegang på Rødovre Skole, og det miljø jeg beskriver i bogen, er inspireret af min opvækst,” siger Joan.
Bogens hovedpersoner er fra området ved Kærene og undervejs i romanen gemmer de sig fra politiet på Vestvolden og i en af de to højhuse, der for år tilbage blev sprængt i luften.
”For mig var det helt naturligt at bruge Rødovre i skriveprocessen. Det har nok også gjort processen lettere, fordi det har været nemmere at beskrive stederne i bogen. Jeg har haft en person til at læse bogen igennem, og vedkommende var sikker på, jeg beskrev et sted i Brønshøj, så bogen beskriver meget godt det miljø, der er i Rødovre og andre kommuner,” siger Joan.

Undervisning i skolen
Med det indledende mord som startskud fører Joan Bach Ludvigsen sine læsere ind under huden på de mennesker, der på den ene eller anden måde er involveret i den drabelige sag. Ungdomsromanen er for alle, men henvender sig primært til unge i de største klasser i folkeskolen.
Bogen handler, udover opklaringen af mordet på det unge avisbud, om de mange faldgruber, der er for unge, især drenge, når det gælder om af finde sin identitet i de tidlige teenageår.
I forbindelse med udgivelsen har Joan i samarbejde med forlaget udarbejdet relevant undervisningsmateriale, der kan blive en del af undervisningen i 7. til 10. klasse rundt om på landets skoler.
”Udover at en skoleklasse selvfølgelig kan lave personkarakteristik af bogens hovedpersoner, har bogen mange interessante emner, som eleverne kan diskutere. En ryger hash, en anden stikker af hjemmefra. Det er emner, der er relevante at diskutere. Herudover sætter bogen fokus på bandekriminalitet. Bander værger og får flere unge medlemmer, og jeg håber, at unge vil læse min bog, tage stilling til miljøet og vælge det fra,” siger Joan Bach Ludvigsen.

Annonce

Drengestreger udkom på forlaget EgoLibris den 29. september. Vejledende pris er 149,95 kroner.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top