Annonce


En sejr fra oprykningsspillet
WEB_Gall_Avarta_-_Hvidovre_IN_180916-4919.jpg
Benny Gall vil først og fremmest sikre en top 4 placering, dernæst sættes der nye målsætninger. Foto: Ian Nielsen
fodbold Avartas tophold storspillede og vandt stensikkert 4-0 hjemme over Fredensborg i søndagens silende regn, hvor der også blev scoret et drømmemål. Med otte point ned til femtepladsen bør Avarta være sikret oprykningsspillet med en sejr mere, mener avarta-træner Benny Gall.

Det forjættede land, oprykningsspillet, bør kun være en sejr væk, før det er sikret. Det mener træner Benny Gall efter søndagens storsejr på 4-0 over en flok sortklædte spillere fra Fredensborg.
“Hvis vi mindst spiller uafgjort i Brønshøj på lørdag, så er vi, et eller andet sted, ved at have en placering i tabellen, hvor det bliver sværere at undgå oprykningsspillet end at slutte i top 4.”
Hvis et storspillende hold fra Avarta, fyldt med selvtillid, vinder på Tingbjerg Stadion på lørdag, kan der stadig være en teoretisk mulighed for, at oprykningsspillet kan glippe, men det sker ikke. Bortset fra Avarta, så besejrer holdene hinanden på kryds og tværs, men vigtigst af alt, for Avarta, så spiller de øvrige hold ligeså ofte uafgjort.

Vi skal stadig vinde
Tænker du, som træner, allerede nu på andre resultater, når turneringen er strikket sådan sammen, at I får pointene her i efteråret med til forårsturneringen?
“Vi ved stadig ikke, hvilke hold der kommer i opryknings- eller nedrykningsspillet, så det er stadig vigtigt, vi vinder alle vores kampe, så vi får så mange point med i oprykningsspillet som muligt.”
“Men det er da klart, jeg godt kunne tænke mig, at eksempelvis HIK slutter i top 4, for dem har vi vundet over to gange, hvilket alene  vil give os seks point til oprykningsspillet,” siger Benny Gall. Han fortsætter:
“Så det er da klart, vi kigger på andre resultater. Men det er ikke sådan, vi ændrer vores udgangspunkt – vi går på banen for at vinde hver gang.”
“Men det overordnede lige nu er, at vi skal sikre vores plads i oprykningsspillet. Når det er opnået, sætter vi en ny målsætning. Det tager vi til den tid, så lige her og nu er det at vinde den næste fodboldkamp,” pointerer Benny Gall.

Annonce

Hviler ikke på laurbærrene
Den forholdsvis sikre førsteplads får dermed ikke Avarta til at slække på jagten på en top 4 placering, heller ikke mentalt.
“Vi hviler ikke på laurbærrene. Det synes jeg, vi har en gruppe spillere, som bare ikke gør og jeg personligt hviler ikke på noget som helst.”
“Der er hele tiden noget, vi kan forbedre. På den måde kan vi hæve overliggeren hele tiden i det rigtige tempo. I øvrigt, synes jeg, motivationen kommer helt af sig selv. Den næste kamp er Brønshøj på udebane, som er et svært hold, hvor vi kan afgøre vores top 4 placering.”
“Hvidovre er stærke, har et langt større budget end os og de har flere tidligere avartaspillere – det er en motivation i sig selv. B93 er også en stor motivator for os, blandt andet fordi de sluttede foran os i foråret, men det bliver også en vigtig kamp, for de kan slutte i top 4 og her er pointene også vigtige,” siger Gall, der peger på endnu en motivationsfaktor.
“Spillerne skal have den ærgerrighed, at de vil vinde fodboldkampe hver gang, ellers har vi stærke erstatninger, som er klar til at erstatte dem.”

Avarta har 20 point, og i sidste sæson sikrede 4. pladsen sig plads til oprykningsspillet med 21 point, mens det var 22 point i pulje 2 og 20 point i pulje 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top