Efterårsfornemmelser sælger bedst
hus-tilsalg_120608_BP.jpg
Der er ikke nogle måneder, der sælger særlig meget bedre end andre, som man ellers har troet i mange år. Faktisk oplever home lige nu mere aktivitet end i foråret. Foto: Arkiv
bolig Glem alt om fine forårsfornemmelser. Det er efteråret, der sælger flest boliger.

Der var gang i fremvisningerne i september måned, faktisk mere end samme måned sidste år.
I det hele taget viser en en ny opgørelse fra home, at antallet af boligsalg er jævnt fordelt over hele året, men at der er lidt flere fremvisninger om efteråret end i de andre årstider. Kun i december er der mærkbart færre handler under træet end i de andre måneder.
”Mange boligejere forsøger at ’time’ deres boligsalg, og rigtig mange sætter til salg i foråret, men der er måske ikke grund til at vente,” siger Nicolai Pedersen fra home i Rødovre.

Forår er ikke bedst
Han afviser dermed et af markedets mest hårdnakkede rygter.
”Vi kan dokumentere, at der sælges boliger året rundt, ikke mindst i efteråret. Dermed kan vi ramme en pæl igennem den fordom, som mange har, at det er bedst at sætte sin bolig til salg til foråret, hvor man også er i skarp konkurrence med mange andre sælgere,” lyder det fra Nicolai Pedersen, som slår fast:
”Mit råd er, at hvis du overvejer at sætte din bolig til salg, så gør det, når behovet melder sig. Der findes ikke et ’dårligt’ tidspunkt at sætte handling bag flytte-planerne.”

Annonce

God september
Den lokale home-mægler peger i øvrigt på, at der
lige nu er blevet lidt bedre plads på boligmarkedet, hvis du har planer om at sælge dit hus eller din lejlighed. Nye tal fra Bolig-
udbudsstatistikken viser, at der nu står 58.263 parcelhuse, ejerlejligheder og fritidshuse til salg. Det er 794 færre end for en måned siden.
”Vi har haft en god september i home med lidt flere salg end i samme måned sidste år, så det er med til at tynde ud på vores ’lager’ af boliger til salg. I september havde vi også flere fremvisninger end sidste år, så det lover godt for boligsalget de kommende måneder,” vurderer Nicolai Pedersen.
Han afviser samtidig, at de seneste ugers massive debat om regeringens boligskatteudspil skulle have påvirket køberne negativt.
”Den meget lave rente trækker op. Den betyder, at køberne kan finansiere boligen til et fastforrentet lån på cirka 2% i 30 år frem og sikrer sig mod stigende renter i fremtiden. Det giver tryghed,” slutter Nicolai Pedersen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top