Annonce

DNA fælder smykkerøver
røveri-RC.jpg
Her ses de to gerningsmænd ankomme og forlade Rødovre Centrum i forbindelse med røveriet mod Aveny. Den 29-årige fører er nu dømt i sagen. Medgerningsmanden, der på billederne sidder bagerst på knallerten, er stadig på fri fod.
politi En 29-årig mand er blevet idømt to års fængsel for et smykkerøveri mod Aveny i Rødovre Centrum i juni måned. En blodig finger fældede gerningsmanden.

Tirsdag formiddag blev en 29-årig mand fra Hvidovre idømt to års ubetinget fængsel ved Retten i Glostrup. Manden erkendte i Retten, at han var den ene af i alt to røvere, der tilbage i juni måned begik et væbnet røveri mod smykkeforretningen Aveny i Rødovre Centrum.
Den nu dømte smykketyv har været varetægtsfængslet i sagen siden september måned, hvor Vestegnens Politi i samarbejde med Sydsjællands Politi anholdte manden i Stubbekøbing. I Retten i Glostrup tilstod den 29-årige mand, at han var føreren af knallerten. Han fortalte, han var blevet presset til at være en del af røveriet.
”Det er en tilståelsessag, hvor den dømte erkendte de faktiske omstændigheder. Han fortalte i retten, han skyldte penge til nogle personer, og at han derfor skulle være med i røveriet,” fortæller Jannik Rasmussen, der er anklager i sagen.
I retten kom det yderligere frem, at de to røveres veje hurtigt skiltes efter røveriet i Rødovre Centrum.
“Den dømte fortalte, han hurtigt blev sat af knallerten, og at den anden medgerningsmand kørte væk med smykkerne,” siger Jannik Rasmussen.

Blod på glasmontre
Den 29-årige mand blev fældet af DNA-spor. I forbindelse med røveriet skar gerningsmanden sin ene finger på en glasmontre, og det var blodspor, der ledte politiet på sporet af den 29-årige gerningsmand.
”I Retten viste han sin finger frem, hvor det var tydeligt at se, han havde skåret sig,” fortæller anklager Jannik Rasmussen om sagen.

Annonce

Stadig på fri fod
Den anden smykkerøver er fortsat på fri fod og Københavns Vestegns Politi efterforsker stadig sagen. I Retten i Glostrup kom det frem, at den 29-årige godt ved, hvem medgerningsmanden er, men at han ikke ønsker at oplyse yderligere.
”Hvis man som anklaget er med til at opklare sagen, kan det indgå som en formildende omstændighed, men den rabat fik han ikke
og det lagde dommeren vægt på,” fortæller Jannik Rasmussen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top