Annonce

Dans med udfordringer
Dansetimen-A4.jpg
Annette Heick skal lære Jesper Asholt at danse og det viser sig at være en udfordring. Forestillingen er instrueret af Pia Rosenbaum. Foto: Presse
teater Med humor og forbudte dansetrin spiller Anette Heick og Jesper Asholt overfor hinanden i den romantiske komedie ’Dansetimen’. Stykket har premiere i Viften på Onsdag.

Rødovre Teaterforenings efterårsprogram er i fuld gang og på tirsdag kan foreningen bryste sig af at have en premiereforestilling på plakaten.
Det er Landsteatret, der starter turnéen i Rødovre med forestillingen ’Dansetimen’. Teatret har kastet sig over Dansetimen, der er en romantisk komedie af Mark St. Germain.
Dansetimen er en kærligheds-komedie, hvor Jesper Asholt træder i karakter som en mental handicappet, men charmerende professor John, der nødtvungent indleder et forhold til sin nabo, en karismatisk smuk danser, som er fysisk knæskadet.

Smuk udviklingsrejse
Professoren, der er autist med asperger syndrom, er blevet inviteret til en prisuddeling, som også byder på dans over aftenen. Velvidende at han aldrig har danset før og er stærk hæmmet af berøringsangst, tilbyder han sin nabo 2.153 dollars for at lære ham et par dansetrin. Den skadede danserinde er indledningsvis massivt afvisende og svøbt ind i sin egen elendighed af udsigtsløs fremtid, men lader sig lokke af pengene.
Senga, som spilles af Annette Heick, mestrer til fulde at udtrykke depressionens aggressive væsen i mødet med professoren, og samtidig formår hun at lede professoren ind i dansens luner, og et besynderligt, men varmt kærlighedsforhold, udvikler sig mellem de to.

Annonce

Dansetimen viser sig at blive nøglen til forløsning af både professorens mentale handicap, samt Sengas fysiske handicap og begge gennemgår de en smuk udviklingsrejse i selskab med hinanden.
“Annette Heick tilfører Senga en stærk feminin, vedholdende og intim karakter, som står i stærk kontrast til Jesper Asholts figur, som er akavet, bly og menneskesky,” udtaler teaterchef Erling Mølgaard.

Forestillingen spiller i Viften på onsdag klokken 19.30

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top