Annonce

Corsa kongen fra Korsdalsvej
WEB_GersagerForsiden.jpg
Marco Gersages køreegenskaber blev grundigt testet i det dårlige vejr og forskellige terræn. Foto: Privat
motorsport Marco Gersager er indehaver af GM Autoteknik på Korsdalsvej, og så er han også rallyvinder i Corsa OPC Cup.

Den 25-årige Marco Gersager, som er vokset op i Rødovre og i dag har firma på Korsdalsvej, har kørt rally siden 2009. I weekenden kunne han høste sin fornemmeste titel som rallykører, da han vandt den nystiftede Corsa OPC Cup.

web_gersager-foran-corsaen
Klar til rally – Gersager og en strålende blank Corsa er klar til Corsa OPC Cup.

Annonce

Gersager vandt naturligvis i en Corsa, som er en 3-dørs, forhjulstrukket hatchback med en turboladet motor på 1,6 liter og en ydelse på 200 hk og 300 Nm. Topfarten er på den øvre side af 200 km/t.
”Bortset fra et problem med bremserne fredag, som vort serviceteam fik klaret, gik det over al forventning,” fastslår Marco Gersager efter en hæsblæsende finalerunde om årets danske rallymesterskaber.
”Udfordringer var der nok af. Konkurrencen var skarp, ligesom regnglatte og stedvis mudrede hastighedsprøver stillede store krav til køreteknikken og samarbejdet i cockpittet, men vi fik hurtigt en god rytme i bilen, og fik oparbejdet et forspring, som gjorde det muligt at køre med en god sikkerhedsmargen,” tilføjer han.

Makkeren var den rutinerede og tidligere DM 2011-vinder og autoteknologstuderende Ditte Kammersgaard, Kolding som co-driver, og duoen bakkes op af en kvartet af servicefolk med flair for at holde rallybiler i topform.

web_gersager-og-makkeren-ditte
Gersager med makkeren Ditte Kammersgaard.

Stakåndet øjeblik
Duoen lagde ud i et ’moderat tempo’, men fik hurtigt mere fart i bilen og opbyggede et så stort forspring, at der i løbets slutfase var plads til taktisk kørsel og dermed vinde i såvel Gruppe E som i Opel Corsa OPC Cup i Rally Denmark.
”Kørselsforholdene var til tider ekstreme, og på den niende af rallyets i alt 13 hastighedsprøver havde vi et stakåndet øjeblik med en seriøs udskridning i det glatte føre, men det lykkedes heldigvis at bevare kontrollen over bilen og fuldføre uden yderligere episoder,” forklarer Gersager. Han fortsætter:
”Det var sjovt at køre rally i en supergod og driftsikker bil uden at skulle åbne klappen til maskinrummet, men det viste også, at vi med en kompetent og konkurrencedygtig bil kan gøre os gældende i Gruppe E, så det gav noget at arbejde videre med,” pointerer Marco Gersager, der vil bruge vinterpausen til at overveje mulighederne for sæsonen 2017, men løfter sløret en smule for tankerne:
”En tilfredsstillende testkørsel, som det jo var, indebærer sandsynligvis, at jeg i 2017 vil køre efter sejren i DM-turneringen såvel som i Corsa OPC Cup,” slutter Marco Gersager.

web_gersager-i-corsaen
Marco Gersager er klar til race.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top