Annonce


Årets idé kommer fra Rødovre
rets-ide.jpg
Igen i år har din lokalavis vundet guld. Denne gang for Årets idé og initiativ. Foto: Privat
ÅRETS IDÈ OG INITIATIV: Igen i år har Danske Medier givet guld til din lokalavis. Denne gang var det føljetonen og indsatsen med at byde de nye flygtninge ’Velkommen til Rødovre’, der er kåret til årets idé og initiativ.

Sidste år blev Rødovre
Lokal Nyt kåret til Danmarks bedste ugeavis. Vi har ikke sovet på de laurbærblade, der fulgte med titlen og logoet som Årets Ugeavis. Faktisk har vi sat så mange både i søen, som vi overhovedet kunne sejle i.
En af dem var ’Velkommen til Rødovre’, hvor vi hjalp Rødovre Kommune med at give de nye flygtninge den bedst tænke-
lige start på livet i byen. Vi mødte flygtningene, før de satte en fod på rødovres jord, og vi afdækkede fakta i debatten, og bragte foreninger og virksomheder tættere på kommunen og på flygtningene.
Resultatet taler for sig selv. Mere end 300 mennesker dukkede op på Rådhuspladsen foran snurrende kameraer og bød, med Dannebrog i hånden, velkommen til flygtningene, der alle havde fået et arbejde.

En modig indsats
Idéen og initiativet fik onsdag aften Danske Medier til at belønne Rødovre Lokal Nyt med guld.
”Det er en modig satsning, der peger fremad mod en mere aktivistisk linie blandt danske ugeaviser. Flere indstillinger til årsprisen viser, at en del ugeaviser er klar til at spille en mere aktiv rolle i lokalsamfundets udvikling, end journalistikken traditionelt har været parat til. ’Velkommen til Rødovre’ er den mest ambitiøse og dygtigt udførte af de her satsninger,” sagde juryformand Steen Hebsgaard.
”Her går ugeavisen aktivt ind i arbejdet på at give flygtninge en god start på en ny tilværelse i Rødovre. Det gøres med både stærk journalistik og en klar bevidsthed om journalistikkens potentiale i at skabe fremdrift og fælles retning i et lokalområde,” tilføjede han, inden han overrakte diplomet.
Afif Ghanem, der er virksomheds- og integrationskonsulent i Rødovre Kommune, og er den, der har været primus motor på at give flygtningene en fod indenfor på det danske arbejdsmarked, er ikke i tvivl om, at kampagnen ’Velkommen til Rødovre’ havde en stor effekt.
”Det har haft en meget stor betydning både for flygtningene og for fremtiden. Kampagnen gav et positivt indtryk af de flygtninge, der er kommet til Rødovre i modsætning til de skræmmebilleder, der mange steder blev blæst op,” siger han og slutter:
“Der, hvor mange af flygtningene kommer fra, forbinder man det offentlige med at få bank af sikkerhedsfolk og komme til afhøring. Men på grund af kampagnen, har folk mødt dem med et smil og åbne arme. Det har efterladt et kæmpe indtryk hos dem og været med til at sikre en god start på livet i Danmark. Det har lettet vores arbejde, og folk har stået sammen om den her udfordring, og det har vi kunnet mærke meget positivt.”

Annonce
Kommentarer

1 kommentar om “Årets idé kommer fra Rødovre”

 1. Hans Houmøller siger:

  Stort fortjent tillykke til Rødovre Lokal Nyt med at have fået prisen igen.
  Som I skriver, er det klogt ikke at hvile på laurbærene, og jeres initiativ med “Velkommen til Rødovre” var rigtig set, tænkt og godt udført med den flotte manifestation på Rødovre Rådhusplads.
  Det viser, at fællesskab fungerer.
  De bedste ønsker for nye initiativer
  Hans Houmøller
  Medlem af kommunalbestyrelsen for Enhedslisten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top