Annonce

1000 borgere kan flytte ind i ny stationsby
borgermøde-rødovre-port-2.jpg
Borgmester Erik Nielsen (S) startede sidste uges borgermøde med at beklage, at kommunen havde fejlvurderet størrelsen på Loen på Rødovregaard, der til borgermødet var proppet til randen. Foto: Red.
proppet borgermøde Det nye byudviklingsprojekt ’Rødovre Port’ ved Rødovre Station kan få op til 1000 nye beboere og med stilfuld arkitektur, et stræde, begrønnede tage og tre tårne ved havnevejen, er planen, at ’Rødovre Port’ skal blive en ny by i byen. De fremmødte på sidste uges borgermøde modtog præsenta- tionen blandet.

Det bliver ’Downtown’ Rødovre,” fortalte arkitekt Jan Albrechtsen fra Tegnestuen Vandkunsten, da han, på et borgermøde i Loen på Rødovregaard i sidste uge, gjorde de mange fremmødte borgere klogere på fremtidsplanerne for området i syd.
”Vi har en ambition om at skabe en særlig bymæssig stemning,” sagde Jan Albrechtsen videre, inden han afslutningsvis fik klapsalver for præsentationen. Også kommunens egen stadsarkitekt, Bjarne Rieckmann, roste det kommende projekt.
”Det bliver en ny port fra Hvidovre og hele Sydeuropa. Vi skal jo tænke stort,” fortalte han med et smil på læben. Bemærkningen om en port mod Sydeuropa var sagt med et snært af ironi, men armbevægelserne og ambitionerne er bestemt store.
På borgermødet blev planerne for ’Rødovre Port’ rullet ud, og hvis projektet, efter høringsperioden, bliver godkendt politisk, i den præsenterede form, vil Rødovre få den mest iøjnefaldende indgang på Vestegnen: Tre tårne over havnevejen, et stræde der skal agere livsnerven og rygraden i projektet samt en ny bro, der skal binde området sammen med Milestedet.

Det bliver en katastrofe
Byudviklingsprojektet er i dens spæde fase. Høringsperioden er ikke afsluttet og stadsarkitekt Bjarne Rieckmann fortalte, at der stadig arbejdes med flere modeller for beboersammensætning. Rødovre Kommune har et ønske om ungdomsboliger og Bjarne Rieckmann fortalte, at projektets ene model ligger op til 520 nye beboere, mens den anden model ligger op til 1000 nye beboere.
Projektet skal erstatte brandtomten ved det tidligere stationscenter, men selvom planerne fik klapsalver med på vejen, var der dybe panderynker hos mange af de fremmødte naboer.
”Det er en dødssejler og det må du godt citere mig for,” fortalte en kvinde bestemt.
Under den afsluttende spørgsmålsseance mente en anden borger, at projektet bliver en katastrofe, en anden var bange for at området vil forslumme, en tredje havde mere end svært ved at se, hvordan 1000 mennesker kan proppes ind på området og flere ville gerne vide, hvem den ’hemmelige bygherrer’ er.
De fleste spørgsmål forblev ubesvarede, men bygherrer Rasmus Storgaard fra Rødovre City ApS forsikrede de fremmødte tvivlere om, at bygherren bestemt ikke er hemmelig.
”Jeg vil selv gerne bo der, og vores mål er at skabe en bydel, der skaber værdi til hele byen,” fortalte Rasmus Storgaard på borgermødet, inden ordstyrer borgmester Erik Nielsen sagde “tak for i aften”.

Annonce

Lokalplanen for ’Rødovre Port’ er i otte ugers høring frem til november

borgermoede-roedovre-port-3

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top