Annonce

Zornigs jægersoldater
Lisbeth-Zornig2.jpg
Zornig holder foredrag på Rødovre Bibliotek. Foto: Presse Foto: Presse
Foredrag Hvordan bryder man det mønster, der eller på forhånd dømmer dig til et bestemt liv? Det afslører Lisbeth Zornig Andersen, når hun torsdag den 15. september fortæller om underdanmarks jægersoldater.
Fakta

Torsdag d. 15. september kl. 19.00-21.00 Rødovre Bibliotek

Pris: 40 kr. Billetter kan købes via rdb.dk eller på biblioteket.

Ti mennesker, der fra barnsben lærte sig at navigere blandt farlige voksne og kæmpe for at nå deres mål om et andet liv, mens andre omkring dem gik under. Sådan lyder setuppet, når rødovreborgeren Lisbeth Zornig Andersen på Rødovre Bibliotek afslører, hvad de sociale jægersoldaters hemmelighed er og stiller spørgsmålet om vi kan lære af deres livsstrategier til at hjælpe dagens socialt udsatte børn og unge til at bryde mønstre og blive vindere i livet?

Zornig fortæller om bokseren, retsmedicineren, studieværten og en række andre hardcore sociale jægersoldater, der inviterer ind bag brynjen, hvor nætterne er lange, og tvivlen på sig selv og retten til at eksistere, hersker. Men hvor det aldrig bliver til opgivelse. For opgiver man, dør man. Det lærte de allerede som små, og det er den overlevelseskraft, der har drevet dem frem i en stadig stræben efter at lykkes.

Annonce

Foredraget tager afsæt i debatbogen ’Underdanmarks jægersoldater’ om at hjælpe brændte børn til at bryde mønstret’. Her beretter ti markante danskere, hvordan de udviklede sig til kampmaskiner, der ikke lod sig vælte, men som også løfter sløret for, hvad det har kostet. Rødovres borgmester, Erik Nielsen, er én af de ti, Lisbeth Zornig Andersen har interviewet.

 

 

Kommentarer

1 kommentar om “Zornigs jægersoldater”

  1. Lene Rindal Nielsen siger:

    Resiliens…SÅ vigtigt. Jeg ville forfærdelig gerne høre foredraget men kan ikke imorgen aften. Hvis det holdes andre steder andre dage, vil jeg meget, meget gerne.

    Og hatten af for alle mønsterbrydere, sociale jægersoldater og alle som giver en hånd i arbejdet med at støtte til dette! Man kan ALTID gøre en forskel for børnene. Alene som rollemodel og ved at vise, at det ikke behøver at være ligesom hjemme hos det enkelte (socialt ramte) barn.

    Respekt herfra, Lisbeth!
    Kh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top