Annonce

Velfærdsalliance mod spareplan
roedovre1.jpg
Den 15. september rykker politiske partier og lokale fagforeninger ind på rådhuspladsen for at råbe vagt i gevær. Foto: Arkiv
Velfærdsalliancen Den 15. september rykker politiske partier og lokale fagforeninger ind på rådhuspladsen for at råbe vagt i gevær. Velfærdsalliancen kalder de sig, og målet er klart. Der skal lægges pres på regeringen før finanslovsforhandlingerne.

Når borgmesteren holder tale på rådhuspladsen den 15. september vidner det om, at det ikke er partipolitiske interesser, der tegner velfærdsalliancen. Derfor er det heller ingen overraskelse, at også Lisbeth Zorning har meldt sig som taler på scenen.
”Vi kan konstatere, at velfærden er under et voldsomt pres i Danmark. Med regeringens 2025-plan og de kommende finanslovsforhandlinger er der ingen vej uden om – vi bliver nødt til at sige fra. De mest udsatte og svageste borgere er allerede skubbet ud på randen. Det kan vi ikke bare ignorere,” siger Anders Liltorp fra Danmarks Lærerforening, som er en del af velfærdsalliancen.
Han mener, at Rødovre er en af de mest vellykkede eksempler på, hvordan velfærdssamfundet er tænkt i en kommunal sammenhæng. Derfor er der god grund til at råbe op lokalt.
”Bare se på det vi gør med ’Sammen om Rødovre’. Hvis vi bare vender ryggen til nu, hvor vi måske oplever lige præcis at få enderne til at hænge sammen og venter på, at det nok snart går over,” så kommer turen også til os.
“Og hvem skal så hjælpe os,” spørger Liltorp.
“Allerede nu er kommuner rundt om i landet så pressede, at der skæres på velfærden i en sådan grad, at der ville være et mindre oprør og revolution her i byen,” siger Anders Liltorp.
Arrangementet starter klokken 17.30. Der kommer live-streaming via facebook og måske kommer Copenhagen FM også og transmitterer.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top