Annonce

Unge søger mod headspace
headspace_043_260916.jpg
Ingen problemer er for små eller for store hos headspace. Samtalerne foregår på de unges præmisser og tal viser at der er flere piger der tager kontakt til headspace end drenge. Foto: Brian Poulsen
hjælp til unge Rådgivningstilbuddet til børn og unge har på tre år oplevet en stor stigning i antallet af henvendelser. Om flere unge i dag har kærestesorger eller føler sig ensomme, er dog langt fra sikkert. ”Det skyldes nok i højere grad, at de unge har fået øjnene op for os,” siger medarbejder fra headspace.

Tidligere på måneden kunne medarbejdere, brugere og frivillige fejre 3-års fødselsdag i headspace på Tårnvej. Det anonyme og gratis rådgivningstilbud, der henvender sig til børn og unge, der tumler med små eller store problemer, har fået hul igennem til brugerne
Hos headspace kan unge gå direkte ind fra gaden og få hjælp og rådgivning af stedets ansatte og store frivillige korps, og nye tal viser, at flere og flere unge har fået øjnene op for tilbuddet. I gennemsnit bliver headspace hver måned kontaktet af 35 nye unge. De fleste henvender sig personligt eller per telefon, og på Tårnvej er stedets ansatte og omkring 40 frivillige med forskellige faglige baggrunde, klar til at hjælpe de unge gennem samtaler.

Spændende rejse
28-årige Trine Haahr Jakobsen har været en del af headspace på Tårnvej siden åbningen i 2013. Hun var nervøs før den første samtale med en ung, men hun er ligesom stedet, blevet en del erfaringer rigere, og hun kalder hele projektet for en enorm spændende rejse.
”I starten ventede vi på at de unge skulle komme til os. I dag har vi et hus med en stor stabil frivillig gruppe, der sammen med de ansatte, er skarpe på, hvordan vi kan hjælpe de unge,” siger Trine Haahr Jakobsen, der i dag oplever at de unge har nemmere ved at gå igennem døren til headspace.
”De unge har fundet ud af, at vi eksisterer og det skyldes at vi har været gode til at gøre opmærksomme på os selv og vise at vi er til for de unge,” siger hun.

Annonce

Den dobbelte frivillighed
Rødovre var en af de første kommuner i landet, der fik et headspacecenter. Siden åbningen har over 1200 unge henvendt sig med alle slags problematikker. Tristhed, problemer med arbejde og uddannelse og konflikter med venner og familie er de meste hyppige gengangere.
”De unge kommer med hver deres problemer, og ofte er der flere problematikker der hænger sammen i større eller mindre grad. Det kan være svært at overskue det hele samlet, så vi hjælper med at få det struktureret og finder frem til, hvor det er vigtigst at starte,” siger Trine Haahr Jakobsen, inden hun fremhæver den ’dobbelte frivillighed’ som en af headspaces store styrker.
Når de unge får hjælp i headspace, foregår samtalerne med en af centerets ansatte og en frivillig, der med faglig baggrund kan byde ind.
”De unge kommer frivilligt og vores frivillige kommer frivilligt. Der sker noget unikt, når mennesker mødes uden at den ene part får løn for det. Jeg er glad for at være en del af headspace, for jeg kan se at det giver mening,” siger Trine Haahr Jakobsen.

Bliver ikke stemplet
Borgmester Erik Nielsen (S) har fulgt headspace på tæt hold og for ham har det været vigtigt, at de unge har kunne mødes og få hjælp udenfor det etablerede system.
”Det er et før-kommunalt tilbud og vi ved, at mange unge ikke henvender sig til kommunen, fordi de ikke ville blive en ‘sag’ i forvaltningen eller på anden måde stemples. Som kommune arbejder vi tæt sammen med headspace og er klar med hjælp til de unge der har det rigtigt svært,” siger Erik Nielsen om samarbejdet.
Du kan læse mere om tilbuddet på headspace.dk

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top