Annonce

Snig dig ind på teenageværelset
teenage-vaerelse_002_010916.jpg
Rosa Bendsen har, sammen med fire andre teenagere, indrettet deres værelse som en kulturinstallation på biblioteket. Foto: Brian Poulsen
kulturnatten Bryd fordommene - kom med ind på teenageværelset. Selvom der nok skal være mange nysgerrige forældre derude, der her bliver inviteret ind i ingenmandsland, er 'teenageværelset' mest en attraktion for unge, der gerne vil blive klogere på, hvordan andre teenagere lever og møde eksperter i fitness, Fifa og håropsætning.

Hvis der er rod, er det med vilje. Intet er nemlig overladt til tilfældighederne, når fem unge mellem 12 og 18 år udstiller deres helt private version af et teenageværelse på Rødovre Bibliotek på kulturnatten.
Her kan du dykke ned i, hvordan andre unge indretter sig derhjemme, og prøve kræfter med deres forskellige interesser, for er der noget, der præger et teenageværelse, så er det forskellige interesser.
“Teenagere lever i en bestemt kultur alt efter, hvilken passion de har. Det er en specifik kultur for forskellige teenagere, for de går op i noget andet end de andre. Det er det, vi gerne vil vise med det her værelse. Der findes ikke kun én slags teenageværelse,” siger Rosa Bendsen, der med sine 18 år har været en af de ældste kulturambassadører.

Tilflugtssted hvor man kan være i fred
“Jeg tror, vores værelse adskiller sig fra vores forældres teenageværelse, men vi har nok nogle fællesnævnere, ved at man kan se, hvilke ting vi godt kan lide at lave,” siger Rosa.
Hele idéen med at lade
de unge indrette deres egen lille hule, eller tilflugtssted, startede i et baglokale på biblioteket.
“De unge er bærere af en helt speciel kultur, og intet er så helligt som deres værelse, så nu inviterer vi alle med indenfor. Vi vil gerne have unge til selv at skabe noget på kulturnatten, så de bliver medskabere og kan realisere deres idé. Teenageværelset er et fantastisk afgrænset projekt, som alle har en forestilling om, men som man vil se, er det måske ikke det, som teenagerne selv tænker. På teenageværelset kan man derfor se, hvad de unge selv ser som et rigtigt teenage-
værelse, og det er ret mange forskellige ting,” siger kulturkonsulent, Signe Foght Hansen.
Det kan blandt andet være mode, kunst, FIFA og træning, afslører Rosa Bendsen.
“Vi har sammen smidt idéer på bordet og sat det sammen til ét værelse, så vi kan alle spejle os i det hele. Oven i hatten kommer der blandt andet en fitnessinstruktør, en der sætter hår og en der lægger makeup. At være teenager handler nemlig først og fremmest om at finde ud af, hvem man er som menneske,” siger Rosa Bendsen livsklogt.
Hun håber, at rigtig mange vil komme forbi og få flettet hår, spille FIFA
eller få gode trænings- eller makeupfif, men mest af alt håber hun på, at mange andre teenagere og nogle tweens vil lade sig blive inspireret.
“Selvom vi alle er teenagere, kunne det være rigtig fedt, hvis der også kom nogle unge på grænsen til teenagelivet, så de kunne se, hvordan andre har tænkt over livet, som teenagere skal se ud og måske få en fornemmelse af, at selvom vi er mega forskellige med forskellige interesser, så er der nogle ting, som går igen i alle vores værelser,” siger Rosa Bendsen.
Udstillingen har åben på kulturnatten i den lille sal på Rødovre Bibliotek

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top