Annonce

Rødovre kvitter smøgerne
RMB-frederikshavn_046_130215_BP.jpg
I en ny rygestopkonkurrence kan fanklubberne konkurrere med hinanden og vinde både præmier og mere liv. Foto: Arkiv
rygestop Hver sjette borger over 16 år ryger fast. Tæller man dem med, som ryger en gang imellem, eksempelvis til fodboldkampen, er det næsten hver fjerde. Og det er alt for mange, mener Rødovre Sundhedscenter, som nu vil sætte målrettet ind med hjælp til dem, der gerne vil stoppe.

Tre ud af fire rygere i Rødovre ønsker at stoppe med at ryge. De kan bare ikke. Ikke selv i hvert fald. Det er nemlig helt op til 9 ud af 10 rygere, som ikke har overvejet at søge hjælp til et rygestop og flertallet tror, at motivationen skal komme indefra. De fleste har prøvet at blive røgfrie, men er faldet i igen. Måske unødvendigt.
Der er nemlig fem gang så stor sandsynlighed for at man bliver røgfri, hvis man kombinerer professionel rådgivning med nikotinpræparater eller rygestopmedicin i stedet for at ’klare det selv’. Og det gælder uanset om man pulser løs på stadion i Espelunden eller foran ishockeyhallen til en spændende kamp.
Derfor har Rødovre Sundhedscenter sammen med Kræftens Bekæmpelse besluttet sig for at sætte ind her og tilbyde professionel rådgivning og et rygestopkursus der kan give de råd og den vejledning, som hjælper til at holde motivationen og få den succes med rygestoppet, som så mange ønsker. Også selvom de ikke tør sige det højt, når de står med vennerne.

Fire ud af ti mangler bare hjælp for at stoppe
”Vi ved, at 5000 borgere i Rødovre ønsker at stoppe med at ryge. Ud af denne gruppe ønsker 4 ud af 10 at få hjælp til rygestop. Det svarer til 1500 borgere i Rødovre fra 16 års alderen. Der har været gratis rygestopkurser og rygestopforløb i Rødovre igennem mange år, men sammenligner vi med, hvor mange der ønsker at stoppe med at ryge og hvor mange der søger professionel rådgivning, er der en stor forskel,” forklarer Marianne Hallberg, forebyggelseskonsulent i Rødovre Kommune.

Annonce

Sportsklubber og fanklubber får hjælp
Derfor har Rødovre nu startet et samarbejde på tværs i byen med et nyt koncept ’Rødovre kvitter smøgerne’.
Det er sportsklubber som Mighty Bulls, Avarta, Rødovre Håndboldklub, Rødovre Floorball, Bowlinghallen og SISU’s Venner, som er aktive med at lancere information om caféaftenerne med rygestopkursus på Rødovregaard sammen med Kræftens Bekæmpelse og Rødovre Kulturafdeling og Rødovre Sundhedscenter.
”Publikum står sammen om at støtte deres sportsklub, det samme kan du gøre sammen med andre, der gerne vil være røgfrie. Et rygestop er meget lettere, når man gør det sammen og støtter hinanden i hverdagen. Spørg dine venner eller i familien om der er nogen som vil med! Dan et hold og konkurrer om den afsluttende præmie,” opfordrer Marianne Hallberg.
’Rødovre kvitter smøgerne’ foregår som caféarrangementer på Rødovregaard sammen med andre, der også vil være røgfri. Det er en kombination af professionel rygestoprådgivning, inspirerende oplæg og et konkurrenceelement. Rygerne bliver inddelt i hold og hver gang trækkes der lod om gavekort til oplevelser eller andet. Holdene mødes i caféen i alt otte gange af cirka to timers varighed.
”Du behøver ikke være røgfri fra starten, men skal være indstillet på at blive det. Det er netop ved at gå på disse caféaftenener, at du kan få hjælp og vejledning til at holde motivationen og fasholde rygestoppet,” understreger Marianne Hallberg.

Rødovre kvitter smøgerne starter mandag den 3. oktober klokken 18.30 til 20.30 på Rødovregaard og fortsætter de følgende syv mandage. Du kan tilmelde dig ved at ringe eller skrive til Rødovre Sundhedscenter på telefon 3637 8190 eller rygestop@rk.dk.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top