Annonce

Ny socialdirektør vil udvikle civilsamfund
henrik.jpg
Udover mere end fire år som vicedirektør i Roskilde Kommune har Henrik Abildtrup en fortid som centerchef for Udvikling og Digitalisering i Hørsholm Kommune, samt chefkonsulent i KL's konsulentvirksomhed. Foto: Rødovre Kommune
NY SOCIALCHEF: Man skal ikke blande æbler og bananer. Står det til Rødovres nye socialdirektør, skal de dog arbejde tættere sammen. Især, hvis frugter og grøntsager i virkeligheden er offentligt ansatte og frivillige.

Med en fortid som vicedirektør for beskæftigelses- og socialområdet i Roskilde Kommune, har Henrik Abildtrup alle kvalifikationerne i orden til at overtage posten som socialdirektør i Rødovre Kommune, når Ole Pass den 30. september går på pension.
Ialt modtog Rødovre Kommune 42 ansøgere, men det var et enigt ansættelsudvalg, der pegede på 41-årige Henrik Abildtrup som ny social- og sundhedsdirektør.
”Der står meget stor respekt omkring Rødovre Kommunes indsats på social-, sundheds-, og beskæftigelsesområdet. Jeg ser frem til sammen med politikere, borgere, medarbejdere og ledere i Rødovre Kommune at udvikle området fortsat, så Kommunalbestyrelsens vision for fornyelsen af velfærdsområdet bliver en realitet. Jeg glæder mig til at gå i gang med udfordringerne i mit nye job i Rødovre”, siger Henrik Abildtrup.

Skaber noget godt sammen
Han kender Rødovre som en by, der har udmærket sig på socialområdet. Han anerkender, det er en ‘tung’ stol, han sætter sig i.
“Rødovre er en god kommune, der har vist sig positivt frem på socialområdet, hvor Ole Pass også har været en markant stemme i debatten. Jeg har også selv været optaget af dette område, og vil arbejde for, at vi bringer civilsamfundet og kommunen tættere på hinanden,” siger Henrik Abildtrup.
Han er uddannet cand. scient. adm. fra Roskilde Universitet og har afsluttet en 2-årig systemisk lederuddannelse fra DISPUK, et kursus i Offentlig Topledelse fra Metropol (KIOL Executive) og International Public Executive fra CBS.
Nu skal han så lære Rødovre bedre at kende.
“Min første opgave bliver at lære Rødovre at kende indefra. Det er nødvendigt, hvis vi skal arbejde videre med den gode vision, der ligger i velfærdsfornyelsen i Rødovre. Tanken om at være sammen om Rødovre tiltaler mig meget,” siger Henrik og tilføjer:
“Nogle gange kan vi godt have en tendens til at tænke, at kommunen skal løse det hele, men nogle gange løses det hele nok bedre af, at tingene sker i netværk og i relationer. Vi skal måske arbejde mere med åbne sociale tilbud, og der ved jeg, at der er rigtig mange dygtige borgere, der gerne vil være med til at skabe noget godt sammen med kommunen.”

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top