Annonce

Nablus er et hus uden døre
klara-helene.jpg
Foto: Privat
Blog - Postkort fra Palæstina Nablus er et hus uden døre. At bo og gå rundt i byen er også at bevæge sig fra hjem til hjem, familie til familie.
Om Klaras tur

Hvordan hænger gade- kunst sammen med en af Verdens mest indædte konflikter? Dét rejser Klara Helene Nielsen nu til Palæstina for at finde svar på. Igen. Hun har nemlig én gang før booket billet til Vestbredden, hvor rejsen blev aflyst på grund af konfliktoptrapninger. Nu prøver hun igen, og hun tager dig med

Nablus, hvor jeg efterhånden har boet to uger, er en anden form for rum, end typiske danske byer. Forskellen mellem inde og ude flyder sammen, ligesom offentligt og privat. Alt står åbent, hvilket også gør byen til en eksplosion af indtryk.

Man føler sig som en “find Holger”- figur i det overfyldte bybillede. Samme åbenhed gælder de folk som jeg har mødt herfra ind til nu. Der er en venlighed og interesse som nærmest kan virke presserende, for en person som mig, der er opvokset i en anden kultur. Ord som habibi, min elskede, bruges i flæng, og jeg er blevet inviteret til tre frokoster mere siden sidste klumme af folk som jeg har talt med på gaden, i taxaer eller i butikker.

Annonce

Grænser er et vidt begreb, men på kulturområdet befinder jeg mig i et grænsefrit land!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top