Når hjertet bliver ældre
café Kærlighed ruster aldrig, men hjertet bliver alligevel ældre. Nu kan du komme til hjertecafé om hjertets aldring.

Hvad er en MR-scanning egentlig? Dét kan du blive meget klogere på, når Hjerteforeningen onsdag den 14. september klokken 17 inviterer til foredrag om hjertets aldring på Rødovregaard.
”Med moderne teknikker som Magnetisk Resonans (MR scanning) bliver lægerne bedre og bedre til at se de spor, som for eksempel alder, livsstil og sygdom efterlader i vores krop,” fortæller Jann Larsen fra Hjerteforeningen, der har arrangeret foredraget sammen med
SeniorRådet.

Vigtigt hjælpemiddel
”MR scanneren er lægernes hjælpemiddel til at se ind i kroppen. Ved hjælp af et magnetfelt og radiobølger ser MR scanneren ind i kroppen. Derfor er den undersøgte person ikke udsat for røntgenstråler eller andre former for mulig skadelig stråling. Ved MR-scanning vises billeder af knogler, brusk, ledbånd, korsbånd, menisk, muskler og sener. Desuden viser scanningen også detaljer om nerver og blodkar,” siger Jann Larsen.
Ved foredraget tager civilingeniør Nina Reislev fra MR-forskningssektionen på Hvidovre Hospital tilhørerne med på en rejse ind i hjernen med indsigt i, hvordan moderne MR-teknikker kan give dybdegående indsigt i blandt andet hjernens plasticitet og påvirkelighed, herunder også i hjernens evne til at forandre sig igennem hele livet.

Annonce

Har du spørgsmål – så spørger du bare løs
Du præsenteres for, hvad den nyeste forskning siger om, hvordan vi bedst passer på vores hjerne, uanset hvor gammel du er.
MR-scanninger bruges også, når man skal undersøge patienter for såkaldt forsnævring af rygkanalen, eller som lægerne kalder det, ved diagnosticering af hyppigt optrædende rygsygdomme som diskusprolaps og mistanke om spinalstenose.
Det er gratis at deltage i hjertecaféen, og rig mulighed for at stille spørgsmål til Nina Reislev.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top