Annonce

Morten Bødskov fortier resultaterne
Sixpence.jpg
Erik Hansen, lokalformand Liberal Alliance. Foto: Presse
debat I forrige uges RLN fremsætter Morten Bødskov nogle helt urimelige beskyldninger mod Dansk Folkeparti.

Konsekvenserne af DF’s opbakning til LA’s forslag har han udeladt.
Det er helt korrekt, at Liberal Alliance (med stemmer fra bl.a. DF) fik sænket registreringsafgiften fra 180 til 150% – og dermed også, at en Porsche blev markant billigere. Efter sigende (har dog ikke selv checket det) – er der solgt syv Porscher mere end på samme tid sidste år.
Til gengæld er der blevet solgt så mange andre biler, at staten i år modtager (iflg. Finansministeriets beregninger) mindst 1,3 mia. MERE i registreringsafgift end tidligere. Til næste år skulle det blive 1,1 mia. D.v.s. at konsekvensen har været, at flere danskere har kunnet købe bil og flere har købt sig en bedre bil, end de ellers ville ha’ gjort. Sidegevinsterne af det er mindre forurening og større trafiksikkerhed, samt altså over én mia. til velfærd (som mange ynder at omtale de offentlige budgetter). Hvem kan dog være utilfredse med det?
Og sådan hænger det også sammen m.h.t. topskatten. Alle anerkender jo, at ønsker man at begrænse et forbrug, så pålægger man afgifter (ikke mindst venstrefløjen, der har haft det som paradedisciplin gennem årene). Det burde være indlysende, at det modsatte også er tilfældet.

Forbruget stiger
Giver man folk flere penge mellem hænderne – enten ved at fjerne afgifter eller lette skatten – stiger forbruget. Og, stiger forbruget stiger produktionen og omsætningen – med flere arbejdspladser til følge. Der er reelt set tale om en win-win situation. Også i.h.t. “førende økonomer” for nu at blive i MB’s terminolog.
Næh, Bødskovs indlæg – og alt for mange danskeres holdning skyldes desværre brødnid og misundelse. Uha, dem der har mange penge skal ikke ha’ flere. Jantelovens hjemland fornægter sig ikke. Heller ikke selvom LA’s skatteforslag jo også indebærer, at for ALLE skal de første 84.000,- være skattefri. Men det er ligesom gået tabt i debatten.
Og jo, jeg har skam set, at sygeplejernes forbundsformand har udtalt, at “mine medlemmer, der betaler topskat, har ikke brug for skattelettelser”.
En temmelig arrogant udtalelse, men lur mig, om ikke de vil bruge pengene alligevel. Men – hovmod står for fald. Har medlemmerne ikke brug for flere penge, vil vi jo gerne høre denne udmelding fra samme forbundsformand, når overenskomstforhandlingerne starter. Vi skal nok huske at lytte.
Så, der er intet at bebrejde DF – tværtimod blev det en stor gevinst for Danmark, at de, Konservative og Venstre bakkede op om LA’s forslag.
Det vil glæde mig (og statskassen) usigeligt, hvis de gør det samme i år.

Annonce
Kommentarer

1 kommentar om “Morten Bødskov fortier resultaterne”

 1. Hans Houmøller siger:

  Nu er der jo andre måder at tænke transport på, end den LA og DF gør det.
  Man har i alt for mange år stimuleret privatbilismen på bekostning af den kollektive trafik. Det er ikke noget, jeg tror. Det er noget jeg ved.

  Samtidig demonstrerer indlægget en meget ensidig forståelse af, hvad vækst er, nemlig at der kun er en form, og det er økonomisk vækst. Det skal forstås som en konstant stigende forøgelse af det private forbrug, altså flere materielle ting. Vi skal altså ud at købe mere af det samme, som vi sikkert allerede har, flere par sko, flere fladskærme, flere iPads, … fortsæt selv listen.

  Hvis det er rigtigt, som jeg tror, at de fleste af os ikke mangler noget materielt set, er det jo ikke udtryk for arrogance, men tværtimod udtryk for forståelse af, hvad vi som samfund har mest brug for lige nu, når flere faggrupper siger, som de gør.

  De har netop helt ret, for vi har ikke brug for topskattelettelser. Tværtimod.

  Hans Houmøller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top