Annonce

Kulturnat på den anden side
Kulturnat_Rådhus_lys.jpg
Med mere end 50 aktiviteter er Rødovre Kulturnat et af fyrtårnene i Vestegnens Kulturuge. Det fulde program kan ses i starten af september på rk.dk, roedovrecentrum.dk eller vkir.dk. Foto: Rødovre Kommune
kulturnatten Centerets butikker holder længe åbent og rådhuspladsen kommer til at bugne af oplevelser, når der den 9. september er Kulturnat i hjertet af Rødovre.

Hele byen kommer på den anden ende, når temaet for årets kulturnat ’På den anden side’ får indtrykkene til at myldre frem.
Vejen lukkes, gadelygterne slukkes og nye former for lys, skygger og kunst lader dig opleve byen fra ’den anden side’. I alt venter mere end 50 forskellige aktiviteter på byens borgere, der kommer til at se nye sider af byen, arkitekturen, kunsten, at opleve sig selv og aktiviteterne på en ny måde, og at få et kig ind i verdener, der ellers er lukkede.

Du kan selv blive en stor del af kunsten
”Bliv så stor som aldrig før, når Rødovre Fotoklub tager portrætfotos, som blæses op på Viftens store facade eller find dig selv i et skyggespil, når kunstneren Sara Cederstrøm og Heerup Museum laver silhuetkunst midt på vejen. Du kan være med til at lave silhuetterne, flytte rundt på dem eller gå gennem lyskeglerne, så du selv bliver en del af kunstværket,” fortæller kulturkonsulent, Trine Lerche Lutz, der er en af primus motorerne bag kulturnatten i Rødovre, der igen i år kickstarter hele Vestegnens Kulturuge.
Er du mere til blot at se på, kan du opleve Rødovres nye spektakulære kunstprojekt Every Man’s Life is a Fairytale som lyskunst på rådhusets facade, når mørket falder på.

Annonce

Oplevelser for alle
På kulturnatten kan du også vælge at prøve kræfter med ekstreme outdoor-
oplevelser, tage en tur i danseteltet, gå på skattejagt, klappe slædehunde, opleve et fantastisk børne-
show med Onkel Reje,
fordybe dig i kreative workshops rundt om på pladsen, finde ro i mindfuld maling og meditativ musik på biblioteket, tage en tur ned under biblioteket i en crime scene, høre om koldkrigsbunkeren, du kan sidde og nyde sange og musik eller gå ind på Rådhuset og møde politikerne, der gerne fortæller om arbejdet som politiker. Du får travlt, hvis du skal nå det hele.

Gør et kup
Kulturnatten er også stedet, hvor du kan gøre et særligt kup. Copenhagen FM arrangerer et stort natloppemarked, hvor de hurtige stadigvæk kan nå at få en stand med, og Rødovre Centrum holder åbent til klokken 23 med særlige kulturnat-tilbud.
Teenagere og tunnelfest
Kultur behøver dog ikke at være velpoleret og kun for de voksne. Er du ung, er kulturnatten nemlig også for dig. Et gruppe teenagere har indrettet et værelse på biblioteket, hvor du kan hænge ud og snakke med forskellige gæster, de unge har inviteret ind.
Og når de fleste går hjem, tager tunnelfesten for alvor fat.
I tunnelen under Tårnvej skabes en fed urban nattestemning med den flotte graffiti, lune olietønder med ild og rå
beats, når DJ Flæske, Max og Kristoffer skruer op for festen.
Der er fed loungemusik allerede fra klokken 20, som man kan sidde på de græsbeklædte trapper og nyde, inden basarmen skal svinges mod loftet i tunnelen, der fører til den anden side helt frem til midnat.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top