Annonce

Godkendt
Avarta_Gall_Hvidovre_IN_180916-4919.jpg
Benny Gall kalder den første halvdel af sæsonen for godkendt, og holder dermed fødderne solidt plantet på jorden. Foto: Ian Nielsen
fodbold Avarta fører 2. division pulje 1 præcis halvvejs i efterårssæsonen. Vi har talt med træner Benny Gall, som ser tilbage på første halvdel og frem mod de sidste syv kampe.

Hvis du skal beskrive den første halvdel af sæsonen med ord, hvad skal det så være?
”Godkendt,” siger træner Benny Gall og lyder beskeden i sin tilgang til den succesfulde første halvdel af sæsonen. Avarta-træneren uddyber:
“Vi har en god trup og har bygget på hele tiden og når man har fulgt udviklingen, som har været i gang hele tiden, er vi omkring truppen måske ikke ligeså overraskede som andre er.”
“Det vi har præsteret og gjort er godkendt dog med svipsere og såmænd også noget rigtig godt. Vi skal blandt andet have mere kontinuitet og så skal vi være skarpere foran mål.”

Om svipserne siger avarta-træneren:
”Vores nederlag til B93 på hjemmebane gjorde rigtig ondt. Vi havde 32 indlæg, og så er dødbolde ikke talt med, i den kamp. Det var positivt, men jeg synes ikke, vi kom frem til de helt store chancer, så det var en svipser. Vores spildominans i det første 70 minutter i Holbæk burde have givet mere end et point.”

Annonce

Selvom Benny Gall og folkene omkring Avarta ikke er så overraskede, må man kippe med hatten, når et upåagtet hold fra Espelunden, ligger bedre placeret end kontraktklubberne, der har mange flere penge at gøre godt med.
“Hvis man gør tingene op i pengene, kan man godt være overrasket over vores placering. Men jeg gør tingene op i kvalitet, vi er meget grundige med en tip top træningskultur,” slår Gall fast. Han fortsætter:
“En anden stor faktor er, at spillerne ved, hvad vi vil og hvad deres opgave er.”

Holdet frem for individet
Da vi spørger, om en eller flere spillere har skilt sig ud som bærende kræfter i succesen, så er det ikke overraskende holdet som fremhæves.

avarta_jacob_hvidovre_in_180916-5153
Jacob Albrecthsen har vist sig bundsolid i Avartas midterforsvar.
”Vi har en trup, som gør det her, så jeg vil ikke nævne enkle spillere, for så går jeg mod min egen filosofi. Men det er da klart, jeg har spillere, som har et større ansvar end andre. Det er eksempelvis Jacob Albrechtsen, som er en klippe i vores forsvar. Han er en god fyr både på og udenfor banen,” roser Gall, der bliver bedt om at beskrive sin topscorer Christian Offenberg.

”Han er også en fantastisk fyr at have i truppen, fordi han har god vindermentalitet og vidste man ikke bedre, skulle man tro, han havde været avarta-mand altid. Han har de ting med, man som træner ønsker fra enhver spiller,” beskriver Gall, som glæder sig over, at broderen Casper Offenberg snart træner med efter en lang skadespause.

avarta_offenberg_hvidovre_in_180916-5215
Christian Offenberg er puljens topscorer med seks mål.

Ydmyghed
Ud over en homogen trup, så peger han på yderligere en ting, som er årsagen til succes.
“Vores defensiv har været god, vi har afvist rigtig mange ting. Det er kun Holbæk, som har formået at score mere end en gang mod os, så vores defensiv er god, som vi blandt andet så i søndags mod Hvidovre.”

Avarta-træneren ser ikke en top 4 placering som sikker.
“Top 4 er langt fra sikker, men det ser godt ud. Vi går efter top 4, spiller for at vinde hver gang og håber at skaffe nok point. Jeg frygter ingen af de andre modstandere, så jeg ser os selv, som den værste fjende. Vi skal derfor bevare fokus, koncentration og ydmyghed,” slutter Benny Gall.

På fredag spiller Avarta ude mod HIK, der ligger sidst i puljen, men alligevel kun er tre point fra en top 4 placering i den utrolig jævnbyrdige pulje, hvor kun Avarta har skilt sin en lille smule ud.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top