Annonce

Forslag Rødovre Port
rødovre-port-2.jpg
Der er borgermøde om Rødovre Port den 28. september klokken 19 på Rødovregaard. Foto: Presse fra Rødovre Kommune
læserbrev Som beboere i Rødovre Syd er vi glade for at se, at der bliver tænkt i nye visioner omkring Rødovre Stationscenter, som afgjort trænger til nyt liv – også i form af blomstrene butikker.

Umiddelbart positivt at tænke på med en spændende byfornyelse, der kan trække flere ressourcestærke borgere til Rødovre Syd, selvom det bliver en lang sej periode med voldsom støjbelastninger for os, der bor i baghaven af byggeriet. Og så kommer det helt store ‘men’.
Planen leder lidt tankerne hen på nogle politikere og en stadsarkitekt, der har fået en anelse storhedsvanvid, og som partout ønsker et monument som deres eftermæle, med “de nye tårne mod Rødovre Syd”.

Højhuse på vej
Tre store tårne – det højeste på 19 etager super tæt placeret på et mindre areal er en ting, kunne to mindre beboelsestårne på 8 – 10 etager ikke være nok?
Hvorfor er det nu lige, at der ikke bliver bygget et højhus ved Damhussøen?
Artiklen i bladet ”Sammen om Rødovre” beskriver, at byggeriet er inspireret af Highline i New York, hvilket jo lyder meget ambitiøst og ultra moderne. Smag er selvfølgelig subjektivt, men tankerne ledes lidt hen imod den mindre vellykkede del af Ørestad, hvor ord som ”smuk” og ”hyggelig” ligger meget fjernt i beskrivelsen af de gråtonede moderne betonlignende kasser uden sjæl.
Der bliver tænkt på støjskærm til de nye bebyggelser i forhold til jernbanen – noget som beboerne i Kærerne tidligere forgæves har efterlyst – det er der nu penge til omkring denne nye bebyggelse.
Så er det vel en selvfølge, at denne nye støjskærm fortsætter hen langs resten af jernbanestrækningen, ned til midt på Storekær, hvor Brøndby Kommune starter?

Annonce

Nyt signalanlæg
Ifølge ”Tillæg til Kommunplan 2014, punkt 8.1 Trafik”.
Anbefales det kraftigt, at der etableres et signalanlæg i krydset Agerkær/Avedøre Havnevej, eftersom at Storekær bliver lukket af for bilister over broen til/fra Avedøre Havnevej.
Dette nye signalanlæg er afgjort vigtigt for bilisterne i Kærerne og Brøndbyøster, da vi ellers kun ville have Nørrekær som forbindelse til Avedøre Havnevej, og en voldsom øget trafikbelastning på den vej ville skabe kaos for både cyklister og bilister, især i myldretrafikken.
Det fremgår dog ikke tydeligt af teksten, hvorvidt der kommer både højre- og venstresvingbaner i det nye kryds?

Hvordan bliver beboersammensætning i det nye byggeri?
Hvor stor del af byggeriet vil Rødovre Kommune forlange at have anvisningsret?
Der er i forvejen sociale problemer i Kærerne (on/off) – så det er relevant for området, at der ikke tilføres ”nye sociale udfordringer” med den åbenlyse risiko at skræmme mulige købestærke borgere væk fra området.
Vi opfordrer alle borgere, der kommer til at blive berørt af dette kæmpe byggeri i Rødovre Syd til at gå ind på Rødovre Kommunes hjemmeside og
læse om Rødovre Port.
Mød op til borgermødet den 28. september på Rødovregaard og stil spørgsmål, der kræver mere uddybende svar fra de ansvarlige politikere, således at vi kan få en konstruktiv dialog på mødet og eventuelt kan påvirke den endelige beslutningsproces.

Kommentarer

4 kommentarer om “Forslag Rødovre Port”

 1. Anne Taylor siger:

  Jeg var til mødet på Rødovregård, og blev desværre nødt til at gå inden spørgerunden, men jeg deler dine bekymringer. Det virker ærligt talt ikke spor gennemtænkt!!

 2. Claus R. Petersen siger:

  Præstigebyggeri. Det vil kun være en monument for Rødovres borgmester, og når nu der ikke måtte bygges højhuse på grunden ved Damhus Tivoli, så må man jo finde et andet sted i kommunen hvor der kan bygges nogle højhuse, for bygges – det skal de åbenbart ?

  Spørgsmålet er så hvem der vil betale så mange penge for at bo i sådan et støjhelvede ?

  På Avedøre Havnevej kører der flere tusinde biler i timen, og som beboer i Højhuset i Gillesager kan jeg jeg kun sige at det er næsten uudholdeligt at sidde på altanen når der kommer et en kilometer langt godstog, hvilket der typisk gør 2-3 gange i timen, foruden IC-3 og IC-4 togene der med deres Dieselmotorer ikke blot støjer, men også sender forurenene partikler ud i atmosfæren ( og på mine vinduer, som skal pudses mindst hver 3. uge ) .

  Hvem gider betale så mange penge for en bolig i postnummer 2610, jeg tror det ender med at blive en spørgelsesby, men hvis det bliver det, er det jo også en måde at efterlade sig et minde på som borgmester ?

  Der vil formentlig være “havkik” fra nogle af de øverste etager, og andre vil have have udsigt til andre højhuse fra 50´erne, 60´erne og 70´erne, hvilket man vist skal være arkitekt for at se det se det spændende i ?

  Jeg har ikke været med til mødet for sådanne møder bliver altid afholdt på tidspunkter hvor det er umuligt for en hårdtarbejdende og skatte betalende medborger at deltage – det er efterhånden nogen år siden at Danmark lukkede ned klokken 16.00 på hverdage, og på den anden side – så er det jo nok heller ikke undertegnede der i målgruppen, da jeg hører til lavtlønsgruppen, og den kategori af mennesker får nok aldrig råd til at bo i sådan et præstigebyggeri. Jeg ville heller ikke betale for det, om jeg så vandt den store præmie i EuroLotto.

  Tunellen der, efter planen skal gå hen over Avedøre Havnevej ser fantastisk ud på tegningen, men jeg vil vædde den store præmie i EuroLotto på at der ikke går 48 timer før der er malet grafitti både ind og udvendigt i den tunnel .

 3. Hanne Madsen siger:

  Jeg var til borgermødet d. 28. september på Rødovregård for at få klarlagt de trafikale aspekter i forbindelse med etableringen af Rødovre Port.
  Jeg blev informeret om, hvordan trafikken vil blive afviklet ved hjælp af signalanlæg. Det lyder til, at der er tænkt godt over dét. Tak for det.

  Derimod blev jeg ret bekymret over at få at vide, at det højeste tårn på 19 etager bliver ca 68m højt. Der står 83m på tegningerne men tegnestuen sagde, at 15m skulle trækkes fra. Vi fik aldrig at vide, hvad de 15m var.
  68m = 2 gange Rundetårn!!
  Da jeg var barn, kiggede jeg op og sagde: Nøj hvor er det højt!. Som voksen kan jeg stadig kigge op og sige: Det er godt nok højt! Nu kan jeg så stå på Rødovre Stationsplads og sige: Hold kæft hvor er det for højt!

  Skyggerne på de viste tegninger vendte mod syd-øst d.v.s. ud over banen og var ikke ret lange. Det sælger selvfølgelig bedst at lægge skyggerne, så de generer de øvrige ejendomme mindst muligt men solen viser sig aldrig hos os, når den er i nord-vest. Så er den gået ned.
  Hvis man kigger på lokalplanens side 64 og 65 – bilag 8 – kan man se, hvordan skyggerne er beregnet at være i marts, juni og december kl. 09.00, 12.00 og 16.00.
  Umiddelbart virker det til, at solen står lige oppe over os i juni måned kl. 12.00, for skyggerne er der næsten ikke.
  Til almindelig orientering: solen står ikke lige over vores hoveder her så langt mod nord!

  Hvad der er værre – Børnehuset Solsikken på hjørnet af Agerkær og Storekær vil være i skygge hele formiddagen. Først når solen kommer forbi vest-tårnet ved middagstid kommer der sol til huset. Det kan ikke være meningen, at børnene skal være i skygge om formiddagen og når solen så endelig kommer rundt om hjørnet, må de ikke være udenfor, da solen er for skarp.

  Hvad er der i vejen for at tårnene, når de nu skal være der, bliver på 10 + 12 + 14 etager? Så holder vi os til etagerne på de ’gamle’ højhuse fra Agerkær og Ruskær.
  Det er nok mere ’spiseligt’ for mange omkringliggende beboere, der vil blive meget overbegloet.

  Vi ved jo, at vores borgmester er meget glad for højhuse. Det har vi set på juletræsgrunden og i Damhus Tivoli. Det ene blev ikke til noget og det andet blev lavere end oprindeligt planlagt, så det er måske sidste chance for at få et monument/mindesmærke over sig selv, at Rødovre Port skal være så høj. Det glippede jo med juletræsgrunden og Sky Village.

 4. Kurt E. Lauritsen siger:

  Taastrup 1. februar 2017 – RØDOVRE PORT –
  Desværre hørte jeg først om dette, efter det havde været i TV nylig. I 2010 udskrev Rødovre kommune en idé- konkurrence om bl.a. netop dette område. Jeg ved ikke om det er én af disse idéer der nu er ved at blive realiseret? Jeg deltog netop i denne konkurrence, og mine idéer og forslag hed netop RØDOVRE PORT. Dele af mine idéer var på mange punkter identiske med en hel del af det, der nu ser ud til at skulle realiseres! Det undrer mig dog, at det sker uden, at jeg er blevet kontaktet herom. Det skal retfærdigvis tilføjes, at mine indsendte forslag ikke var blandt de præmierede. Med venlig hilsen, Kurt E. Lauritsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top