Annonce

Flygtninge flytter ind
herlev.jpg

Det er her for enden af Symfonivej, at Herlev bil bygge midlertidige flygtningeboliger. Foto: Red

Det er her for enden af Symfonivej, at Herlev bil bygge midlertidige flygtningeboliger. Foto: Red
Nabohøring Melodien i Musikkvarteret har fået en skinger tone efter nyheden om, at Herlev Kommune vil bygge flygtningeboliger på Symfonivej.

Mens Rødovre arbejder tæt sammen med boligselskaberne om at huse de flygtninge, som forventes at komme til Rødovre, kæmper Herlev Kommune med lange ventelister og manglende tomme grunde. Derfor har naboerne i nord indkaldt til høring i forbindelse med, at man har søgt dispensation fra lokalplanen for at etablere et sted mellem otte og 16 flygtningeboliger på Kagsengen på grænsen til Rødovre.

Det har fået flere naboer i kvarteret til at gøre indsigelser over for Herlev Kommunes planer.
“Vi er mange, der har snakket om, at vi mister et åndehul i byen. Mosen er et sted man kan komme over og rende rundt og lege. Jeg ser unger cykle og fange pokemons derovre.
Det kan de muligvis godt alligevel, når der bliver opført flygtningeboliger, men vi har også set de historier fra andre steder, hvor der bliver skabt utryghed og folk bliver antastet, så det har jeg ærlig talt ikke lyst til skal ske her,” siger Rasmus Thorslund, der er en af flere bekymrede naboer fra Rødovre, som har kontaktet Rødovre Lokal Nyt.
Det kræver en dispensation fra lokalplanen for området, hvis der skal opføres boliger på Kagsengen, eller nærmere bestemt Symfonivej 41, men de vil i givet fald kun kunne blive midlertidige i mellem tre til fem år.
Det irriterer Rasmus Thorslund.
“Hvorfor overhovedet ødelægge et område for at lave en midlertidig løsning? Det koster uanede summer af penge samtidig med, at vi har en masse kommunale kerneområder, der sejler. Jeg synes man skulle finde plads til dem et sted, hvor man ikke behøver at bygge noget, og slet ikke behøver at få dispensation siger Rasmus Thorslund.
En anden borger fra området synes, at dispensationen rejser en række andre spørgsmål:
“Hvad det er for flygtninge. Er det mænd, kvinder eller børn, er de traumatiserede, og hvordan hjælpes de til indlemmelse i samfundet,” spørger Jan Richmann Olsen.

Annonce

 

1800 på venteliste
Chefjurist og overordnet projektleder i Herlev Kommune, Jesper Storskov, har svært ved at se frygten på den anedn side bygrænsen.
“Jeg kender godt området nede ved Kagsmosen. Det er rekreativt ja, men det er ikke særlig brugt, og så har jeg da en forventning om, at man godt kan lufte sin hund selvom der flytter otte flygtninge ind på et lille hjørne,” siger Jesper Storskov.
Han forklarer, at Herlev Kommune har undersøgt andre muligheder især i den anden ende af byen, men, at det ikke har været muligt at finde et passende areal, som kommunen selv ejede.
“De muligheder, der var, lå for langt væk fra transport og indkøbsmuligheder. Samtidig er derakut brug for en løsning, da vi er presset af, at vi har ekstremt få boliger til anvisning. Det er Herlevborgere, der ville blive skubbet bag i køen der, så vi vil ikke belaste boligmassen mere. Dertil kommer, at vi gerne vil have dem etableret så hurtigt som vi kan, da vi ikke hvornår flygtninge kommer, eller hvem de er,” understreger Jesper Storskov.
Hellere presse dem ind
Dansk Folkeparti i Herlev så dog hellere, at man gik på kompromis med køprincippet og pressede flygtninge ind i den almene boligsektor.
“Det er ikke endelig besluttet, at flygtninge skal bo lige netop der, men det er forvalrtningen der har udpeget det fordi vi har den boligsituation, at vi ikke har nogle ledige boliger stående. Der er 1800 på ventelisten og vi vil ikke skubbe vores egne ned på listen, når vi har et område dernede i et hjørne af Herlev, som man kan bruge. Det er vi i DF dog ikke interesserede i. Det er ikke hensigtsmæssigt op til et grønt og fredet område, når vi ikke engang ved, hvornår de kommer,” siger Helge larsen (O).
“Hvis der kommer mindre end 10 flygtninge nu og her kan vi måske overveje at presse dem ind i boligmassen istedet for at få dem samlet på ét sted. Vi skal løse opgaven, der er en skal-opgave, men vi skal også lytte til de mange indsigelser, der har været fra borgerne, også dem fra Rødovre. Det er ikke deres skyld, at der er nogle fjolser i EU, der ikke kan finde ud af lukke grænserne,” tilføjer Helge Larsen.

SF’s Arly Eskildsen understreger, at det ikke er endeligt besluttet at boligerne skal opføres på Kagsengen.
“Jeg har gjort opmærksom på, at vi har 10 boliger, der har stået tomme i tre år i en tilbygning til Hjortesprings Omsorgscenter, men jeg synes det allerbedste ville være, hvis man kunne finde boliger i den almindelige boligmasse, så de flygtninge, der kommer, har mulighed for at blive ordentligt integreret, så er det ikke så afgørende for SF, om flygtninge bor det det ene eller det andet sted,” understreger Arly eksildsen

Kommentarer

1 kommentar om “Flygtninge flytter ind”

 1. Jørgen Andersen siger:

  Jeg/ Vi er de såkaldte naboer til Herlev Kommunes tiltag til opbevaring af flygtninge, vores høringssvar til Herlev Kommune kan læses herunder.

  Herlev Kommunes Flygtningelejer
  JA
  Jørgen Andersen

  Besvar|
  to 15-09, 12:55
  KFB@herlev.dk

  Da jeg er borger i Rødovre Kommune men en af Herlev Kommunes Flygtninge lejer, nye naboer, jeg kan da godt forstå i gemmer flygtninge væk, for de er ikke rigtige mennesker, elle hvad, ????

  Det er en skændsel at i plaser flygtningene tæt op ad danmarks mest befærdet motorvej, en stinggene kloak slams conteiner, en S togs bane der larmer stort set hele døgnet, en regnvands / kloak overløbsopsamling der ligeledes stinker, og så langt fra det Herlev som flygtningene de vel skal integreres mede.

  Det kan Herlev Kommune gøre bedre, ikke at jeg siger det er nemt, men denne situation, i er ved at etabler flygtningene i er en skændsel.

  Hilsen

  Jørgen Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top