Annonce

Familie ramt af gigt og sclerose
55-årige Helle Juhl Hansen fra Rødovre er en af de frivillige, der skal samle ind til Scleroseforeningen og Gigtforeningens husstandsindsamling.

Rødovre har én borger, der er ekstra opsat på at samle nogle knaster sammen, når Gigt- og Scleroseforeningen i fællesskab stemmer dørklokker den 11. september. Den borger er Helle Juhl Hansen, der
både har gigt og sclerose helt tæt til kroppen.
”Jeg samler ind, fordi min mor har sclerose, og jeg har leddegigt. Jeg samler ind, fordi forskning i vores sygdomme er vigtig. Jeg har selv draget fordel af forskningen i forhold til min gigt. Min far havde leddegigt og blev total invalideret af det, fordi der dengang ikke fandtes noget medicin, der kunne hjælpe ham. Da jeg opdagede, jeg havde leddegigt var der i mellemtiden blevet forsket og udviklet en medicin, der hjælper mig,” siger Helle, der understreger, at der stadig er mennesker med gigt og sclerose, som i dag ikke har medicin eller hjælp til rådighed.
Der er stadig masser af forskning på området, som endnu ikke er udført. Netop derfor er indsamlingen den 11. september vigtig for alle, der er berørt af sclerose og gigt.
– Gennem de seneste årtier har forskning i gigt og sclerose sat nye standarder for behandling af de to kroniske sygdomme, hvilket har forandret livet og givet nye perspektiver for de tusindvis af mennesker med sclerose og gigt i Danmark. Men vi må erkende, at der fortsat er mange spørgsmål om de to uhelbredelige sygdomme, som vi gerne vil finde svaret på, siger Mette Bryde Lind, direktør for Gigtforeningen.

 

Annonce

FAKTA:

Sclerose og inflammatoriske gigtsygdomme rammer tilfældigt, både kvinder, mænd, børn samt voksne, og det kan ikke kureres.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top