Får 13 millioner i særtilskud
Brunevang-med-de-nye-etager-og-udfyldning-mellem-de-gamle-blokke-Huset-danner-nu-en-lang-støjskærm-for-boligerne-i-hele-kvarteret-Foto-Adserballe-Knudsen-1.jpg

OMBYGNING: Der er sket ting og sager i Brunevang, der har fået bygget en ekstra etage ovenpå. Foto: Privat

Det er beboersammensætningen og de sociale udfordringer i Rødovre, der giver tilskuddet fra hovedstadspuljen.
Budget 2017 Social- og Indenrigsministeret har fordelt de såkaldte særtilskudspuljer, som går til vanskeligt stillede kommuner. Rødovre får 13 millioner.
Fakta

Hovedstadspuljen (§19)
Puljen er rettet mod at forbedre den enkelte kommunes samlede økonomiske situation og forbeholdt kommuner i hovedstadsområdet, som bidrager til finansieringen af ordningen.
Puljen udgør i 2017 215,7 millioner kroner.
Der er fordelt 140 millioner kroner til 10 kommuner.
70,5 millioner kroner er fordelt til Furesø Kommune i henhold til aftalen om sammenlægning af Værløse og Farum Kommuner.

• Puljen udgør i 2017 215,7 millioner kroner.
• Der er fordelt 140 millioner kroner til 10 kommuner.
• 70,5 millioner kroner er fordelt til Furesø Kommune i henhold til aftalen om sammenlægning af de tidligere Værløse og Farum Kommuner.

 

Det bliver en smule nemmere at lægge næste års budget. Rødovre får nemlig 13 millioner kroner i særtilskud som vanskeligt stillet kommune.

”Regeringen ønsker vækst og udvikling i hele Danmark. Men det kan være særligt svært i kommuner, der for eksempel har mange ældre borgere eller mange borgere på overførselsindkomst, og samtidig har andre økonomiske udfordringer. Her kan særtilskuddene give det økonomiske rygstød, som skal til, for at budgetterne kommer i balance. Det rygstød er jeg glad for at kunne give de mest udfordrede kommuner,” siger Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).
For Rødovre og de øvrige hovedstadskommuner gælder, at pengene er fordelt ud fra en særskilt særtilskudspulje, som er finansieret af områdets kommuner selv.

Annonce

Økonomisk plaster på et blødende sår
Her har Rødovre indbetalt 4 millioner og får altså 13 millioner igen.
”Heldigvis,” siger borgmester Erik Nielsen (S), der er igang med budgetforhandlingerne netop nu.
”Det ville være en mærkelig kommune, hvis ikke 9 millioner ville gøre en forskel. Ser vi på vores serviceudgifter, er vi nogle af de kommuner, der er presset på de socioøkonomiske forhold. Man hører tit kommunerne vest for Storebælt brokke sig, men vi er blandt de mest tyve udsatte kommuner i Danmark, hvis man ser på befolkningssammensætningen, og det er derfor vi får det her tilskud,” forklarer Erik Nielsen.
Han understreger, at de ni millioner ikke vil ændre på effektiviseringsforslagene, men at man stadigvæk ikke har tænkt sig at lave besparelser på serviceniveauet.
”Det er en forbedring i den rigtige retning, der gør, at vi skal tage færre penge fra sparegrisen, men vi har stadigvæk en del udfordringer vi skal have løst, for vi kan ikke leve med et budget i ubalance. Det skal bringes på plads,” understreger Erik Nielsen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top