Annonce

En anden mail fra Underklassen!
chrumme_002_150915_BP.jpg
Christian Christensen er 'Christian Chrummer' i Rødovre Lokal Nyt Foto: Arkiv
chrumme Vi har vist alle fulgt med i Karina Pedersens beskrivelse af ”underklassen” i Fredericia. Uden at overdrive, så kan vi godt blive enige om, at fakta nok er blevet en smule fordrejet.

Jeg kommer fra samme ”underklasse” som Karina, jeg kan sgu ikke genkende hendes historie. Mine forældre blev skilt. Min mor var nærmest uden uddannelse og blev over natten nødt til at klare sig selv – og hendes 3 børn. Og det GJORDE hun. To lavtlønsjob og en udflytning til udkantsdanmark. Der fik hun job som hjemmhjælper og blev ved sin læst til hun skulle pensioneres. I dag er hun 85 år. Hun har ALDRIG ligget det offtentlige til last – altså bortset fra lidt boligsikring, folkepension og et høreapperat.
Hun sad HVER måned og lavede budget – gerne på bagsiden af kuverten til hendes lønseddel. Jeg manglede ALDRIG noget, men det gjorde hun! Men hun fik sgutte noget fra det offentlige!
Der var altid pissekoldt i vores lejlighed. Jeg drillede ofte min mor ved at åbne køleskabet for at få lidt varme i køkkenet. Men der var en årsag til, at der var koldt. Så kunne hun få varmepenge tilbage. Og hvis jeg frøs, så kunne jeg bare tage en trøje på. Det samme gjaldt i øvrigt også for strømmen. At spare på lys og varme var min mors ekstra indtægt.
Så bliver man sgu lidt stødt, når en snotskovl som Karina Pedersen kommer og udnævner den del af befolkningen til at være ”samfundsnassere”.
Og så kommer vi til Karina og jeg. Karina valgte at hutle sig igennem tilværelsen. Ikke få sig en uddannelse, men at tjene penge på at skide på det hun kommer fra. Jeg valgte at tage en uddannelse – det sagde min mor var meget vigtigt. Målt i penge tjener jeg vel 4-5 gange mere, end min mor gjorde. Jeg har et fint nyt hus, 3 biler og alt muligt andet (som jeg ikke engang kan huske, jeg har). Karina traf sine valg, jeg traf mine.
Men den store forskel på Karina og jeg er, at jeg ALDRIG glemmer, hvor jeg kom fra.
Det kan godt være, at Karinas mor var en samfundssnylter, men min mor var det ikke.
Så den næste der pisser på den ”underklasse”, JEG kommer fra burde have en tur over knæet!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top