Annonce

10 år på Lokal Nyt
hoejhus-spraengning_47_130512_BP.jpg
"At se højhusene i kærene blive revet ned ved sprængning, var en kæmpe oplevelse," siger Brian Poulsen Foto: Brian Poulsen
kulturnatten Rødovre Lokal Nyts fotograf har 10 års jubilæum på avisen. Det fejrer han med en udstilling på Rødovre Bibliotek, med sine bedste billeder fra de 10 år der er gået.

Der bliver hugget, hakket og savet. Jeg er til åbent hus hos BMI på Jyllingevej, hvor der er demonstration på noget der kaldes for ’timber sports’. Det handler om at t save stammer over med motorsave og økse. Pludselig afbryder sirener lyden af en motorsav der æder sig sikkert igennem et stykke træ. Sirenerne bliver højere og højere, så jeg træder ud på fortovet og kigger ned af Jyllingevej, op imod Rødovrevej. En stor brandbil parkerer midt i lyskrydset.
”Det må jeg nok hellere lige undersøge nærmere,” tænker jeg og forlader BMI og sætter i gang op imod Rødovrevej, samtidig med at ambulancer og politibiler slutter sig til begivenhederne deroppe.
Jeg kommer op til krydset og ser to biler, der er ret smadret, efter et frontalt sammenstød. En person er ved at blive lagt på et ’backboard’ og får halskrave på, samtidig sidder fem falckreddere omkring den tilskadekommende. Mit hjerte hamrer derud af, imens jeg husker at tage billeder.
”Velkommen til livet som fotograf,” tænkte jeg inde i mig selv.
Det er 1. september 2006 og min første dag på Rødovre Lokal Nyt.
Den hyggelige opgave hos BMI blev skiftet ud med en mere dramatisk første dag, end jeg havde regnet med. Her står jeg så 10 år senere og har oplevet en hel del siden.

Mange store oplevelser.
Livet som fotograf på avisen er spændende, også selvom der er mange begivenheder, der går igen. Udfordringen er at se dem med nye øjne hver gang.
Jeg møder utrolig mange interessante personer og historier. Nogle af de mere mindeværdige ting på den liste er indvielsen af Ejbybunkeren som Kronprins Frederik var med til. Evakueringen af højhusene nytårsdag, samt sprængningen af samme bygninger står også højt på listen.

Annonce

Udstilling på biblioteket.
Mange af de minder og oplevelser jeg har fået igennem de sidste 10 år, er blevet til en fotoudstilling, som kan ses på Rødovre Bibliotek på Kulturnatten, hvor jeg også selv vil kigge forbi.
Derudover kan udstillingen ses på biblioteket i åbningstiden frem til og med den 1. oktober.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top