Verdensmester til Mighty Bulls
KevinM_05-08-16.jpg
Kevin Montgomery i Københavns Lufthavn. Nu glæder han sig til at få is under skøjterne. Foto: Red.
ishockey Den 28-årige amerikaner Kevin Montgomery er Rødovre Mighty Bulls nye back. Han har et spændende CV, hvor på der også står Verdensmester, da han vandt U18 VM-guld med USA. Vi har mødt den stille og sympatiske back i lufthavnen.

Med godt 200 kampe i AHL, en solid sæson i Lillehammer og en sæson i 2014-2015, som han kalder en ’mental hård sæson’, er han nu tilbage i Europa og glæder sig til en sæson i Danmark.
”Jeg har talt med flere af mine venner, som har talt positivt om Danmark, dansk ishockey og ikke mindst Rødovre og København, som er et godt sted at være. Jeg glæder mig utrolig meget, og til at møde mine nye holdkammerater og fansene,” siger Kevin Montgomery. Han fortsætter:
”Det er mit indtryk, at Rødovre har en fast stamme af dygtige danske spillere, som har en god kemi. Det har været med til at beslutte mit valg i Rødovre, for jeg har fået flere gode tilbud, men jeg ville spille i Skandinavien, som jeg synes utrolig godt om. Blandt andet fordi fansene her er højlydte, og har nogle sjove traditioner, som jeg godt kan lide,” forklarer backen, der har en fortid i norsk, østrigsk, slovakisk og italiensk ishockey. De tre sidste lande på en sæson, den som han helst ville have undværet.
”Jeg fik ikke i løn i Slovakiet, så jeg rejste til Italien, hvor det egentlig gik godt, men da de ikke kom med i slutspillet, så havde de ikke råd til mig længere og så var det videre igen,” siger han og drog hjem til forældrene i Florida, hvor han spillede for Everglades i ECHL.

Skøjtestærk spiller
Han blive bedt om beskrive sig selv som spiller.
”Jeg er en 2-vejs back, som er stærk med pucken, både når det gælder om at sende pasninger ud af zonen til mine holdkammerater, sætte op i offensiv zone og når pucken skal transporteres. Jeg kan godt det fysiske spil, og står altid op for mine holdkammerater, men det er ikke, hvad jeg foretrækker og det er jo heller ikke det, som er primært i europæisk ishockey,” siger den sympatiske amerikaner og kommer ind på sin svaghed.
”Jeg skyder for lidt. Det er lidt underligt, for mine tidligere trænere siger, jeg har et godt skud og jeg skal skyde mere, men jeg foretrækker bare at sætte mine holdkammerater op.””Du må nok forvente, at fansene kræver, du skyder?”
”Åh ja, så må jeg hellere have det i baghovedet,” siger han og griner.

Har tidligere været i København
”Ja, det vækker jo gode minder. Det var dengang, jeg vandt VM-guld med USA til U18 VM i Ängelholm. Der tog vi en tur til København, som var en god oplevelse.”

Draftet af Colorado Avalanche og godt 200 kampe i AHL var Montgomery tæt på NHL, men fik aldrig en kamp.
”Nej, jeg var tæt på. Spillede nogle træningskampe og blev kaldt op et par gange, men jeg fik desværre aldrig chancen. Jeg ved ikke, hvad er skulle til, for at jeg lige tog det sidste skridt. Der er så mange dygtige spillere, og det gælder om at være på det rette sted på det rigtige tidspunkt og det har da været frustrerende, at jeg aldrig fik chancen. Men i dag glæder jeg mig på mine venners vegne, som spiller i NHL og personligt nyder jeg i dag at være tilbage i Skandinavien,” slutter Kevin Montgomery, som træner med sine nye holdkammerater i eftermiddag i Rødovre Skøjte Arena.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top