Velkommen tilbage Kasper
RMB_-_EEN__IN_060316-42.jpg
Foto: Ian Nielsen
ishockey I går bød Mighty Bulls velkommen til den rutinerede og fysisk stærke back Kasper Jensen. Dermed ser truppen komplet ud, og det er ikke så ringe endda.

Kommentar af Peter Fugl Jensen:

Rødovre Mighty Bulls starter sæsonen med en træningskamp på fredag i Herlev, som i øvrigt er Kasper Jensens barndomsklub.
Dermed skydes en ny sæson i gang, hvor det er forventet, at de stærkeste jyske hold endnu engang vil være at finde i top 4, når det hele skal afgøres til foråret. Og dog – for sjællænderne er begyndt at røre på sig, og har, trods væsentlige mindre budget end jyderne, fået nogle spændende trupper. Og så må man ikke glemme, at Rungsted Seier Capital ikke længere er en økonomisk deroute.

Annonce

Sulten er og bør være enorm
Lad mig blive i vores egen lille andedam og se på Mighty Bulls mandskab, som ser interessant ud. Det gør tyrene, fordi truppen er bygget op om en fast stamme af spillere, som har nået en god alder og efterhånden er rutinerede. Dog ikke så erfarne, at de ikke er sultne, for det er de her rødovrespillere. De er nemlig møg hamrende ædedolke, som vil og også skal til at løfte sig yderligere et skridt op ad. Nu er et stabilt grundspil og et acceptabelt slutspil ikke længere nok – Rødovre skal vise mere i denne sæson.

Det bliver svært, for alle andre hold har oprustet, virker mere styrket til denne sæson og endnu større profiler har fundet vej til danske Metal Liga. Men i Rødovre kender de hinanden, og det vil give en fordel især i starten af sæsonen, og nu er træner Jesper Duus og så mere erfaren og vil gøre sit hold mere klar til slutspillet sammenlignet med de tidligere år.

Personlig har jeg hele tiden været bekymret for backerne hos Mighty Bulls, men med tilgangen af amerikaneren Kevin Montgomery og senest af bundsolide og sympatiske Kasper Jensen, der leverede kæmpe stort sidst han var i Rødovre, så ser det lyst ud. Der er nu en god blanding af unge talenter, spillere i starten af 20’erne med flere års erfaring i ligaen, to bundrutinerede og en træner, som bare er Danmarks bedste back-træner. Men tilgangen af Kasper Jensen er perfekt, og jeg kan kun gentage overskriften: Velkommen tilbage Kasper.

En solid offensiv
Når det gælder forwards erkender jeg med det samme, at jeg savner en skarpskytte – en såkaldt sniper -, som gerne må komme fra Nordamerika. Når han ikke er der endnu, så håber jeg virkelig, at han bliver hentet til, for så er forwardsiden også virkelig stærk. Lidt besynderligt at skrive, når der ikke er en eneste udlænding (okay så, Andrey Chistyakov har russisk pas, men er en pæredansk rødovredreng), men kvaliteten hos de her danske spillere er simpelthen så høj.
Rutinerede Karvinen, lynhurtige og kreative Asperup samt erfarne Morten Andreasen er dem, som først springer i øjnene.
Men det bedste er, synes jeg, at der er flere spillere i starten og midt 20’erne, med mange års ligaerfaring i bagagen, og de hungrer efter medaljer. Det er dygtige samt skøjtestærke spillere som Chistyakov, Klarskov, Sass og sidste års rødovrespiller Nicklas Carlsen, som jeg især har store forventninger til.
Bag dem er der tre virkelig spændende, men unge, spillere, som er Thomas Olsen, Andreas Grundtvig og Emil Oliver Christensen. Sidstnævnte skal slå igennem i år – nu har han været talent længe nok. 20-årige Thomas Olsen er vendt tilbage til barndomsklubben efter flere år i de bedste svenske ishockeyskoler. Han er fysisk stærk, lynhurtig og kan bidrage med fysik og rødovrestil.
Den 17-årige Andreas Grundtvig bliver spændende at følge. Er han fysisk stærk nok til ligaen endnu? Uanset hvad tilfører han holdet en masse energi, han er teknisk stærk, hurtig, har et eminent blik for spillet og kan afgøre kampe. Slår han igennem i år, vil hans spillestil med garanti gøre ham til en publikumsyndling, fordi han også kan kampafgørende. Sjældent har jeg set så stor jernvilje som hos Grundtvig, der i sin spæde ungdom kom til Rødovre fra Rungsted, fordi han ikke kunne komme på hold i det nordsjællandske.
Sidst er der Rasmus Astrup, drengerøven med et kæmpe rødovrehjerte, som bare skal steppe op i forhold til sidste sæson, der slet ikke lykkedes for det tekniske unikum. Bare han har givet den gas til sommertræningen.

Rødovre har altså en sold offensiv, som ofte knokler pucken i mål, men decideret målfarlig er de altså ikke. Den største bekymring for de her offensive rødovredrenge er dog spillet i egen zone. Når Rødovre bliver lagt under pres af virkelig stærke jyske 1. kæder, så sejler rødovrespillerne rundt. Det håber jeg, at Duus får styr på i den kommende sæson.

Det halve hold – målmanden
Når det gælder målmandsposten er jeg mere ængstelig. Canadiske Chris Carozzi er, for mig, for ubeskrevet et blad i statistikkerne til at jeg strække armene jublende i vejret. Men han ser interessant ud, da han er fysisk stor og vel kan et eller andet, når man har været udtaget til canadisk VM-ungdomshold. Jeg håber, han vil komme tilbage i sin karriere via en kanonsæson i Rødovre.
Rødovres nye Jon Lee-Olsen, som jeg husker fra Hvidovre, er hurtig og virker som en god 2. keeper. Det er svært at bedømme Lee-Olsen, da jeg ikke har set ham i mange år, men han har altid været super ambitiøs og det må være forventeligt, han har udviklet sig. Hvis ikke, så har han ikke niveau til Metal Ligaen.

Mit bud er, at Rødovre vil få en forrygende start på sæsonen, som de kommer til at leve trygt på. Måske vil de oven i købet slutte i top 4, men det vigtigste er, at holdet er maksimalt forberedt til slutspillet. Nu skal der avanceres til semifinalerne. Alt er andet er der for meget ”nå-det-er-ligesom-sidste-år” over og det orker jeg ikke længere.

Mit håb og hjerte håber, at sjællænderne endelige byder til og får noget succes. Nu må det være jydernes tur til at skulle kæmpe mod forventningerne, så det vil være fantastisk med både Herlev, Gentofte, Rødovre og Rungsted i slutspillet og at to af holdene avancere til semifinalerne. Det er utopi, men man har da lov at være jubeloptimist og så kan det være, at en ishockey-eufori i hovedstaden kan vække medierne, der åbenbart har kuldeskræk.

Kommentarer

10 kommentarer om “Velkommen tilbage Kasper”

 1. Dennis Jøhnk siger:

  Peter din jubeloptimist 🙂

  Der skal vel lidt flere forwards til før holdet er komplet, 11 forwards er vel ikke nok?

  Kan i ikke prøve at finde ud af hvor skadet, Montgomery er, rygterne siger han er ude meget længe?

 2. Peter Fugl Jensen siger:

  Hej Dennis,

  Ja, det er jeg oftest, fordi jeg faktisk synes, at de danske ishockeyspillere er bedre skøjteløbere end mange dem, vi får ind fra udlandet. Af samme årsag vælter man ikke bare lige hold omkuld, som har mange danskere på holdet.
  Det er også derfor, at danske landshold klarer sig så godt. De danske klubbers uddannelses-niveau er virkelig højt.
  Derfor er det mig også en gåde, at de jyske tophold har så mange udlændinge på holdet – det er så old fashion i min optik. Men det er godt for Sjælland, for så hentes der ikke nær så mange danske profiler.
  Montgomery er vist en varm kartoffel – var forsikringen kommet i orden?

  Mvh.
  Peter

 3. Henrik Jensen siger:

  Hej Peter
  Dejligt med en af de mere dybdeborende og energigivende artikler til os efterhånden hårdt prøvede hockey fans i Rødovre.

  Jeg synes at du rammer spot on, både med styrker, svagheder og pivåbne spørgsmål, og jeg tror også at vi kan få hentet vigtige point hjem i sæsonstarten, som vi plejer. Spørgsmålet er om den plan holder, når vi ser på de andre hold, som vi ofte ligger og kæmper med? Vi får se. At turneringsformen er dødsyg og ikke indeholder bare et my af spænding må vi leve med. Jeg kunne godt tænke mig nogle “spurtpræmier” undervejs, a la periodevinder-idéen, som vi kender fra den hollandske Jupilér Liga i bold. Men nok om det.

  Montgomery? Den må I grave mere i, Peter. Ingen grund til at vi ikke ved hvad der sker her, når vi er dem, der lægger kassen hvert år i arenaen. Det skulle helst ikke være en tradition at hente skadede nøglespillere ind.

  Vi ses i Arenaen.
  Hilsen Henrik

 4. Peter Fugl Jensen siger:

  Hej Henrik,

  velbekomme ;o)
  Vi graver – og jeg forventer, vi snart kommer med nyt med mindre Mighty Bulls vælger selv at have nyheden på deres hjemmeside.

  Mvh.
  Peter

 5. zulu99 siger:

  Enig i analysen. Slutspillet skal sikres i den første tredjedel af grundspillet hvor vi plejer at være gode fordi vi har et sammenspillet hold.

  De sidste par år har Rødovres problem været at der ikke er nok målscorere og individualister på holdet. Et homogent hold er fint men når det spidser til som f.eks. i playoff går den ikke længere. Bedst eksemplificeret sidste år mod EFB hvor de gik videre efter tætte kampe hvor specialisterne afgjorde sagerne.

  Jeg forudser ikke at holdet vil få problemer med at holde modstanderne på 2-3 mål i snit men derimod at vi selv kan score nok.

  Derudover mangler holdet nogle powerplay specialister. Specielt her vil Brugisser blive savnet.

 6. Stefan siger:

  Offensivt mangler der 3 spillere, en type a la Daugulis som fylder godt og laver de beskidte mål, en playmaker og en sniper.

  Uden tror jeg ikke på mere end en kvartfinale igen i den kommende sæson, men vi har jo overrasket før, så håber da 🙂

 7. DSJ siger:

  zulu99, Kevin v er PP back, så han tager da over og Kasper P kan også i PP.

  Kevins beskrivelse:

  Montgomery is an offensive defenseman. He handles the puck nicely and skates very well. Excels on the powerplay. –

 8. DSJ siger:

  Kevin v = Kevin Montgomery
  Kasper P = Kasper Jensen

  gik lige lidt galt

 9. zulu99 siger:

  Det er fint DSJ nu skal vi lige se hvad Montgomery kan før vi udnævner ham til noget.

  Vi mangler dog stadig en playmaker og en målscorer der kan afgøre kampene når det spidser til.

 10. Rmb4ever siger:

  God artikel , godt skrevet.
  Vi slutter i top 5 og kommer i semifinale .

  Vi har en bedre trup end sidste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top