Annonce

Velfærdsarkitet portrætteres 40 år efter sin død
ViggoKAmpmayn.jpg
Poul Smidt - forfatteren bag biografi om Viggo Kampmann Foto: pressefoto
NY BOG I fredags udkom bogen ”Viggo Kampmann – modig modstandsmand, klog finansminister – ustyrlig statsminister.”
Fakta

Poul Smidt (1944) er journalist, cand.jur og medlem af Socialdemokratiet i Rødovre. Han er formand for beboerklagenævnet og stedfortrædende formand for huslejenævnet i Rødovre, derudover holdt han årets grundlovstale på Rødovregård, og har flere gange holdt 1. maj taler i Rødovre.

 

Ny bog portrætterer den tidligere modstandsmand, finans- og statsminister, Viggo Kampmann i 477 siders fortællinger fra hans kulørte liv på toppen af Danmark. Bogen er skrevet af journalist Poul Smidt, der har en lang karriere som journalist og socialdemokrat bag sig. Bl.a. skrev han kommunalvalget i 74’ valgavisen for Socialdemokratiet i Rødovre, som fik Einar Dahl-Nielsen genvalgt som borgmester.

Nu, fyrre år efter Viggo Kampmann død, har Poul Smidt skrevet en biografi om det socialdemokratiske fyrtårn.

Annonce

Viggo Kampmann flåede klassekampen ud af Socialdemokratiet, han grundlagde Kulturministeriet, og led af maniodepressiv psykose, men han var socialdemokratisk reformator, og en af arkitekterne bag velfærdsstaten, som i disse år står overfor endnu en reformation.

”Han skabte den form for landsplanlægning som gav de nye store villaområder og udlægning af arealer til socialt byggeri,” siger forfatteren Poul Smidt.

Klemt mellem H.C. Hansen og Jens Otto Krag

”De socialdemokratiske formænd før og efter Kampmann: Hans Hedtoft, H.C Hansen og Krag har alle sammen efterladt sig omfattende arkiver, Kampmann efterlod ikke så meget,” siger Smidt, der qua sine 571 noter i bogen har hentet referencer hos Hedtoft, H.C, Krag og kollegaer til Kampmann.

Kampmann forgrener sig i Rødovre

Eftersigende skulle Viggo Kampmann have boet en periode i Rødovre, fordi han havde et forhold til en kvinde, der boede i Rødovre.

”Fraflytningen fra Rødovre var dramatisk og trist (…),” lyder en passage fra biografien om den tidligere socialdemokratiske statsminister med det kaotiske privatliv, Viggo Kampmann. Kampmann-slægten har både før og efter Viggo siddet på ledende poster i samfundet fra godsejere, henover kunstnere, til ministre.

”Viggo fik begavede børn som prægede samfundet, hans ældste søn, Jens Kampmann blev Danmarks første miljøminister, som bor på kanten af Rødovre ved Damhussøen, så vi har ham næsten i kommunen.”

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top