Annonce

Udvikler sig i æteren
copenhagen-FM_001_201115_BP.jpg

Alting lugtede af fremskridt, da Radio Rødovre skiftede nej til Copenhagen FM og i 2015 fik nye studieværter. Nu lukker radioen.

De rutinerede kræfter på Copenhagen FM har de sidste mange uger givet (de kamerasky) unge en chance ved mikrofonerne. Foto: Arkiv
Udannelse Det er ikke kun radiobølgerne, der går højt på Copenhagen FM. Som enhver anden arbejdsplads er der både hårde og sjove stunder ved mikrofonerne. Det har en række unge lært i et nyt uddannelsesforløb, der giver dem en ny indgang til arbejdsmarkedet.

Det er sjovt at lave radio, men det er også hårdt. Radioen er på mange måder en arbejdsplads med højt til loftet. Derfor har den også været den perfekte skolebænk for en gruppe unge praktikanter i et særligt mentorforløb.

Kenny Reno, der er frivillig og sidder i bestyrelsen fortæller, at der bliver stillet store krav til de unge.
”Radioens mentorforløb og uddannelsesforløb for unge mennesker er et læringsforløb der er nærværende fordi mange unge er tiltrukket af det kreative og godt kan lide, når der er plads til forskellighed, som der er på en radio,” siger Kenny Reno.
Radioen har derfor kontaktet jobcentre og håber på at udvikle på det samarbejde, der allerede har givet en lille håndfuld unge musikforståelse og forståelse for, hvad det vil sige at få kollegaer og fungere i en arbejdssammenhæng med at møde til tiden.
Guleroden er, at man efter 6-7 uger skal lave sit eget live-radioprogram. Vi har tilknyttet forskellige interessante mennesker, for at det bliver ekstra spændende for dem. De snakker med kunstnere, der er kendte og interessante, så de har lyst til at passe deres arbejde,” fortæller Kenny Reno og tilføjer:
”Hvis der er en der ringer, og siger chef det har regnet, så trækker de afbudet i sig hurtigt, fordi der sidder folk og venter på at høre dem i radioen.”
Som en af hovedpersonerne i forløbet er han dybt imponeret over, hvad de unge bidrager med.
“Vi har erfaring i håndværket og videnskaben, men kunstnerisk har de noget på hjertet. Nogle af dem skriver lyrik på et højt plan, nogle af dem kan synge, og der har vi kontakter, der kan hjælpe dem videre.
Der er mange muligheder i dag. Radioen er en samlende platform, og de får nogle andre evner end de ting man forventer på et almindeligt praktikophold,” siger Kenny, der håber, at også Rødovre Kommune vil gøre brug af tilbuddet snart.
En af de unge, der har været i praktikforløbet på Copenhagen FM siger det direkte:
“Jeg har oplevet mange ting, der har fået mig til at grine og i starten var tæt på at få mig til at græde.”
Peter kalder forløbet for spændende, og var glad for, at der blev stillet krav.
“Jeg har skulle møde ind hver dag og være en del af dagligdagen på radioen, Især har det at være sidestillet med de andre på radioen været en god oplevelse. Jeg føler, at de gav mig tillid og troede på mig fra starten af. En hverdag på radioen med det at lave radioprogrammer, lære om musik og teknik, har givet mig så meget selvtillid at jeg her efter sommerferien kan starte på en uddannelse og det glæder jeg mig til,” fortæller Peter.
“I mit praktikforløb har jeg været med til mange forskellige ting. Ud over at lave radio har jeg været med til at hjælpe på kræmmermarked med mere end 20.000 mennesker samt arrangementer af lidt mindre karakter som bankospil og fester i viften, hvor jeg har hjulpet med til,” siger Peter og fortsætter:
“Jeg har fået mange nye venner både på radioen og i forbindelse med arrangementerne, og dermed et netværk af både voksne og jævnaldrende. Det er fedt, og jeg har aftalt at jeg kommer oppe på radioen også i fremtiden, så jeg er meget glad for det forløb jeg har været igennem på Copenhagen FM.”

Annonce

Men er der så forskel på den slags radio de unge og de gamle laver?
“Nogle kan opfatte mig som konservativ, men vi synes begge, at det nye nummer med Volbeat er det fedeste. Vi er en oldiesradio, og det giver et spin til, at de kan høre at vi gamle har lavet noget som bliver samplet og genbrugt i dag,” fastslår Kenny og så er den diskussion ellers slut indtil det bliver Peters tur at styre mikrofonen igen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top