Annonce

Trænger til luftforandring
rh_herrer-ydun_058_280216_BP.jpg
Jonas Orby mener, at RH mangler det sidste skridt, før det bliver rigtig sjovt og det søger han nu i Køge. Foto: Brian Poulsen / arkiv
håndbold Jonas Orby sagde tidligere, at han ikke ville forlade RH, da han var glad for at spille håndbold i Rødovre. Nu lyder der helt andre toner fra rødovredrengen, der har valgt at skifte til Køge.

Det var noget af en overraskelse, da rnn fik nyheden om, at fem spillere havde forladt RHs 2. divisions herrer. Vi har fået en begrundelse fra den ene, Jonas Orby.
”Jeg har valgt at tage imod nye udfordringer. Køge Håndbold, der er nedrykker fra 1. division, henvendte sig, da de manglede en spiller på min plads, så tog jeg imod tilbuddet.”
”Det er ikke, fordi jeg ikke var tilfreds med at være i Rødovre, men jeg var ved at være lidt træt, efter at have været det samme sted i mange år, og jeg savnede lidt luftforandring, så det er den primære grund til, at jeg tog imod tilbuddet,” forklarer Orby. Han fortsætter:
”Jeg har også svært med at se mig selv bygge noget helt nyt op fra starten, som det er i og med, at min bror Frederik Orby også har meldt sin afgang, to nye trænere udefra og en masse nye spillere, så skulle vi til at starte mere eller mindre forfra og bygge et helt nyt hold op med et helt nyt koncept.”

”Det må jeg indrømme, når man er 28 år og ikke har ti år mere på håndboldbanen, så trængte jeg til at prøve noget nyt. Så det er egentlig derfor.”
”Jeg har en mundtlig aftale for en sæson med Køge. Det er en amatørklub ligesom Rødovre, men de har et større set up, da de har været i 1. division, så der er mange hænder, der hjælper til, så man kan koncentrere sig om at spille håndbold,” siger den 28-årige fløj.

Annonce

”Du har tidligere udtalt til Lokal Nyt: Jeg vil ikke prøve lykken i en anden klub. Jeg vil være glad for at spille håndbold, og det er jeg i Rødovre.”
”Ja, det er også rigtigt, og du må gerne citere mig for det. Men efter sidste sæson, der var en rigtig rutsjebane, så vil jeg gerne citeres for, at lysten til at tage en tur mere forfra, den er der ikke, så det gælder i bund og grund om at være glad, men det bliver bare et nyt sted.”

Stort set ingen tilgang
Orby mener, der mangler tilgang til RHs herrer, især fra ungdomssiden.
“Der ligger ingen problemer bag, at jeg forlader RH. Vi er kommet i 2. division, hvilket er flot, men vi får ikke taget det sidste skridt til at være med i toppen af 2. division. Vi ligger og roder i bunden, eller som et midterhold.”
”Vi har ikke fået den tilgang, som man skal have, og slet ikke fra ungdommen. Der er rykket ufatteligt få unge spillere op, som kunne være en del af dette 2. divisions set up, så er det, at det knækker lidt, da tilgangen ikke har været der de sidste mange år. De sidste der er kommet til, er Frederik Orby og Lasse Sørensens årgang, og hvis man kun får en eller to spillere hver tredje sæson, så er det svært at opretholde,” mener Jonas Orby. Han fortsætter:
”Så skal man ud og finde spillere udefra, og hvis man ikke kan konkurrere med de klubber, der giver penge, så giver det en skævvridning, og den vrider så til nu, hvor spillere tager væk efter mange år.”

”Det er spillere, som har givet meget til klubben, men jeg føler ikke, vi kommer det sidste skridt, og det er problemet, at man ikke har formået, at være med der, hvor det er rigtigt sjovt.”
”Rødovre har nu en reel mulighed for at starte helt forfra, og måske få bygget et fundament op som på længere sigt kan være rigtig spændende. Der er en masse U-18 spillere, der kommer op om ikke så længe, så bliver det spændende at se, hvad de kan gøre.”

En af dine kommende modstandere bliver Rødovre HK?
”Ja, det bliver det jo, og det bliver overhovedet ikke sjovt, men det må jeg tage med. Jeg har ikke noget ondt i siden på RH, og det håber jeg heller ikke, at folk har på mig. Jeg har været i Rødovre i ti år, og givet det jeg kunne for klubben og for udviklingen, så jeg håber, der er en gensidig respekt for hinanden,” slutter Jonas Orby.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top