Annonce

Tivoli-naboer taber første klagesag
WEB_Damhus_tivoli_nedrivning-2.jpg
Det var helt i overensstemmelse med lovens krav, da Rødovre Kommune sidste efterår valgte ikke at udarbejde en miljøvurdering i forbindelse med Lokalplan 124. Det har Natur- og Miljøklagenævnet afgjort. Foto: Red. Foto: Red.
Tivoligrunden Rødovre Kommunes beslutning om ikke at udarbejde en miljøvurdering i forbindelse med byggeri på Tivoligrunden var helt efter gældende lovgivning, lyder afgørelsen fra ankenævn.

Efter næsten et års ventetid har Natur- og Miljøklagenævnet nu afgjort den første klagesag i forbindelse med byggeriet på Tivoligrunden. En klagesag der falder ud til Rødovre Kommunes fordel;

”Natur- og Miljøklagenævnet finder, at Rødovre Kommunes screening af disse forhold opfylder lovens krav, og at der ikke er grundlag for at tilsidesætte kommunens faglige vurdering af, at der ikke er tale om en så væsentlig påvirkning af miljøet, at der er pligt til at udarbejde en miljøvurdering,” lyder det blandt andet i afgørelsen.
I Rødovre Kommune er der, ikke overraskende, tilfredshed med nævnets dom.
”Det er trist med den meget lange sagsbehandlingstid, men vi er naturligvis godt tilfredse med afgørelsen, der viser, at vi har behandlet sagen korrekt,” siger Rødovre Kommunes tekniske chef, Hans Christian Olsen, om afgørelsen.

Annonce

To klager tilbage
Klagen blev indsendt af Grundejerforeningen Søtorp for snart et år siden i forbindelse med vedtagelsen af Lokalplan 124, hvor Rødovre Kommunen besluttede, at der ikke skulle udarbejdes en miljøvurdering.
I klagen skrev Grundejerforeningen Søtorp blandt andet, at den miljøscreening kommunen havde foretaget ikke tog højde for de reelle miljøkonsekvenser et byggeri ville medføre for naturen og områdets beboere.
Afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet er den første af i alt tre klager, som ankenævnet har modtaget i forbindelse med sagen om grunden, der før husede Damhus Tivoli.
Udover klagen om manglende miljøscreening, mangler der fortsat afgørelse i to sager. Den ene klage er indsendt af Konservatives kommunalbestyrelsesmedlem Kim Drejer Nielsen, mens den anden klage er indsendt af fire nabo-grundejerforeninger fra området omkring Tivoligrunden.
Klagen blev indsendt efter Kommunalbestyrelsen godkendte Lokalplan 124 i december måned sidste år.
De fire grundejerforeninger mener, at der er en række betydende fejl i planerne og vil have lokalplanen kendt ugyldig.
På nuværende tidspunkt vides det ikke, hvornår Natur- og Miljøklagenævnet forventes at have en afgørelse klar.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top