Spillerflugt fra RHs herrer
RH_Uge4-FIF_054_170116_BP.jpg
Jonas Orby er en af de spillere, som har forladt RH i sommerpausen. Foto: Brian Poulsen / arkiv
håndbold Ambitionsniveauet er sat gevaldigt ned for Rødovre Håndboldklubs herrer, der har mistet fem spillere i løbet af sommeren. ”Kan vi overleve i 2. division i år, er det godt klaret,” siger RHs elite medansvarlige Thomas Anker blandt andet.

RHs håndboldherrer har ikke fået den bedste optakt til den kommende sæson, da en håndfuld spillere har søgt nye udfordringer.

Hertil siger RHs elite medansvarlige Thomas Anker:
”Der er sket lidt for meget, må man sige. Tre spillere tager til Køge, det er Jonas og Frederik Orby samt Jonas Hybel, hvor den korte version er, at de får penge for at spille, det er jo en motivationsfaktor for nogle. Det er en del af det.”
”Køge er et af de hold i 2. division, som vil videre. De er netop rykket ned fra 1. division og vil op igen, så hvis det lykkes, så får spillerne også udledt de sportslige ambitioner, som de har,” siger Anker. Han fortsætter om spillerflugten:
”Lasse Johansen har fået et tilbud fra 1. divisionsklubben Korsør, og ambitionen om at spille på et højere niveau er afgørende for det. Lasse Dalgaard har et ønske om at vende tilbage til Fyn. De reelle grunde ellers, er jeg ikke bekendt med.”

Annonce

RH_herrer-sydhavsoeerne_064_170116_BP
Jonas Hybel, billedet, har valgt at spille for Køge, der satser voldsomt på en hurtig tilbagevenden til 1. division.

Der røg seks spillere sidste år, og fem nu, så på to sæsoner har RH mistet et helt herrehold, hvoraf flere har kvalitet til højere rangerende hold, så det er noget med at komme videre i sin håndboldudvikling.
”Hvis der er kommuner der står bag, og sender midler efter de lokale klubber, som i øvrigt har det nemmere med at finde sponsorer, så har de også nogle penge at give til spillerne,” understreger Thomas Anker.

Går svær sæson i møde
Med den voldsomme spillerafgang venter der naturligvis en svær sæson.
”Vi har indtil videre spillet stort på at være en mere traditionsbunden håndboldklub, og spille på andre ting end det økonomiske, spille på klubånden og klublivet. Jeg ved ikke, om det her skal få os til at ændre strategi. Det er klubmennesker, der tager væk fra klubben, det er der ikke noget rart i.”
”Vi har ret meget at gøre i den kommende tid, for vi er endnu ikke på plads. Vi må rykke sammen, der er en del nye folk til prøvetræning, så vi må finde et potentiale i den nye situation. Men det bliver en svær sæson,” forventer RHs elite medansvarlige. Han fortsætter:
”Vores mål er et godt træningsmiljø, vi skal samle nogle gode drenge, og det er der, hvor vi skal satse. Vi har et særdeles godt trænerteam i Thomas Sørensen, Lars Grobert og Troels Munch. Kan vi overleve i 2. division i år, er det godt klaret,” slutter Thomas Anker, som netop er kåret som årets leder i Rødovre Kommune.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top