Annonce

Ny musikskole skal måske bygges af lokale håndværkere
ny.musikskole2.jpg
Kulturliv Som lovet har Rødovre Kommune indhentet tre bud, der giver Rødovres musikskole nyt liv, men de er virkelig dyre.

Det skal være slut med at få undervisning i køkkenet og kæmpe om pladsen på Rødovre Musik Skole.

Nu har kommunen indhentet tre forslag, der skal gøre det sjovere og nemmere at være elev i den traditionsrige skole.
To af dem skal, hvis de en dag bliver realiseret, opføres bag Viften, mens det sidste kræver en nedrivning og genopbygning af Islev Bibliotek Trekanten.
“Som en del af budgettet lovede vi sidste år at lave en forundersøgelse, og vi har fået nogle flotte forslag. Det er ikke i mine øjne aktuelt at rive biblioteket ned, og det ene forslag bag Viften er flot, men meget volumiøst, og alt for voldsomt i to etager,” vurderer formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Jan Kongebro (S).
Han er selv fan af det forslag som Nobel Arkitekter har udarbejdet.
“Det giver et perfekt samspil mellem mulighederne i kulturhuset og det nye musikhus med ekstra sale og øvelokaler,” understreger Jan Kongebro, der godt kan se, det er en svær kamp at få resten af kommunalbestyrelsen med på at bygge en ny muskskole i disse tider.
“Økonomien er udfordret, så det bliver nok lagt til side indtil økonomien er til det, men der er venteliste og pladsmangel, så det er vigtigt for mig som formand, at vi husker at prioritere kulturlivet,” siger Jan Kongebro.

Annonce

Joint venture
Han vil nu undersøge mulighederne for et samarbejde med det lokale erhvervsliv for at få finansieret musikskolen alligevel.
“Der må være en grund til, at de i Jylland kan bygge kæmpe haller sponsoreret af lokale håndværkere hele tiden. Måske vi skal kigge lidt på om vi kan indgå i et lignende OPP-samrbejde med lokale håndværkere, som også kan se vigtigheden af, at deres børn får de bedste muligheder,” siger Jan Kongebro.
Forslaget koster 26.790.000 kroner, hvis det skal gennemføres, sådan som det ser ud nu.

ny.musikskole1

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top