”Nu tør jeg godt gå ud med briller”
brillevinder-louis-nielsen-3.jpg
Maria Sløk blev vinderen af avisens brillekonkurrence, og hun havde fundet det store smil frem, da hun i sidste uge prøvede stel hos Louis Nielsen. Foto: Red.
vinder af konkurrence 29-årige Maria Sløk blev den heldige vinder af avisens brillekonkurrence i samarbejde med Louis Nielsen Valby. I 15 år har hun kun brugt briller, når hun var alene hjemme. Nu tør hun igen godt vise sig med briller blandt andre.

Det er godt nok svært at vælge,” siger Maria Sløk, imens hun kigger ned på de to brillestel, som hun står med i hænderne. Som en vægtskål afvejer hun for og imod og prøver dem skiftevis foran et stort spejl i butikken i Valby.
For Maria er det en stor ting at skulle vælge nye briller. Hun har brugt briller en stor del af sit liv, men det er efterhånden 15 år siden at brillerne blev erstattet af kontaktlinser.
”Det er ikke så smart at gå med briller, når man er teenager og skal konfirmeres. Derfor var det helt naturligt af få linser,” fortæller Maria, der i vores brillekonkurrence blev indstillet til at vinde et par nye briller af svigerinden Rikke Thorlacius Schmücker.
”Jeg har aldrig vundet noget før, så jeg blev meget glad og overrasket. Jeg har i mange år ønsket mig et par briller, som jeg kan gå med blandt andre,” siger Maria.

De røde briller må vente
Maria har et par aftjente briller liggende derhjemme, men hun har dem kun på, når hun er alene.
”Jeg ville aldrig vise dem frem eller gå med dem på gaden. Jeg føler mig ikke godt tilpas med dem på foran andre,” siger Maria, der i første omgang leder efter et par afdæmpede briller.
“Jeg tror ikke, at der skal være farve på stellet. Det er nok lige voldsomt nok, når jeg går direkte fra linser til briller,” siger Maria, imens optiker Peter Christensen finder brillestel frem, der passer til Marias ansigt.
”De skal nok være så neutrale som muligt, så kan jeg tage et par røde næste gang,” smiler Maria.

Annonce

Ikke kikset at gå med briller
Optiker Peter Christensen har i sine godt 10 år i branchen oplevet, hvordan det er blevet mere moderne at gå med briller.
”Briller er i dag ikke en nørdet ting. I gamle dage blev brillebærere ofte opfattet som nørdede eller småkiksede. Sådan er det heldigvis ikke mere. Vi har lavet briller til X-Factor deltagere og andre personer, der optræder i medierne og de har været med til at rykke grænserne,” siger Peter Christensen.
Han fortæller, at det er en stor kontrast at gå fra at bruge kontaktlinser til at bruge briller, da briller er en stor del af ansigtet.
”Der er en grænse, der skal overskrides. Der ligger en naturlig grænse for, hvad der er pænt, men vi oplever at nye kunder gradvist vælger lidt mere vovede briller med kant og farve. Det sker i step og det et vigtigt, at man gør det i step, for hvis man starter med en brille, der er lidt for farverig, ender man med slet ikke at få dem brugt,” siger Peter Christensen.

Maria havde svært ved at vælge den perfekte brille, men det lykkedes at finde det rigtige stel.

Maria havde svært ved at vælge den perfekte brille, men det lykkedes at finde det rigtige stel.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top