Annonce

Multitalent er ny Danmarksmester i kajakpolo
polo-1.jpg
Foto: Søren Nielsen
Kajakpolo Den tidligere elitetennisspiller Louise Busk Nielsen har vundet Danmarksmesterskabet i kajakpolo, og drager snart med landsholdet til VM

Louise Busk Nielsen vandt forrige weekend Danmarksmesterskaberne i kajakpolo. Det gjorde hun sammen med holdkammeraterne på K-polo Crunchers, fra københavnerklubben K-polo, men som guldvinderen selv formulerer det, er hun fuldblods Rødovre-udøver, der trods sin unge alder ikke et ubeskrevet blad i Rødovres idrætskultur.

”Jeg har tidligere været elitetennisspiller, og dyrket gymnastik, men jeg startede egentlig med at spille kajakpolo, fordi det var sjovt,”

Annonce

I løbet af kort tid blev Louise en ganske habil kajakpolo-spiller, men under en kajakpolo-kamp blev hun skadet i fingeren, og stod derfor overfor valget mellem kajakpagaj eller tennisketcher. Valget faldt på pagajen, og snart drager hun til verdensmesterskaberne på Sicilien.

Kajakpolo, hvad for en sport?

I 2×10 minutter konkurrerer to hold af fem spillere på en vandbane af 35×23 meter. Det gør kajakpolo til en højintensiv-sport, men som så mange andre boldspil handler det udelukkende om at få bolden i mål, om det så er med pagajen, armen eller kajakken er underordnet, bolden skal bare i mål. Det skulle eftersigende være ca. 1000 aktive kajakpolo-spillere i Danmark.

Kæmper for international anerkendelse

Det er ikke kun i Danmark, at kajakpolo er en forholdsvis ukendt sport, men man skal blot syd for grænsen for at finde verdensmestrene fra Tyskland.

”I Danmark er sporten ikke så udbredt, men det håber jeg den bliver, og så håber jeg at den kommer til OL i 2024,” siger landsholdsspilleren, som håber at det internationale kajakpolo-forbund ICF, får hul igennem de igangværende forhandlinger med den olympiske komité, IOC.

Udtaget til landsholdet

Ud af en bruttotrup på 14 vandatleter måtte landstræneren skære mindst seks atleter fra til det kommende verdensmesterskab, der afholdes i Siracusa, på den italienske ø Sicilien. Maksimum er sat til otte deltagere per land, men i Danmark har vi slet ikke så mange med internationalt niveau.

”Syv havde niveauet til VM, men én af damerne faldt fra. Vi er en trup på seks damer, jeg er den yngste og nyeste. Vi forventer ikke at få medaljer, men i 2018 er vores mål at ende i top-6,” fortæller Louise Busk Nielsen, der glæder sig til VM, som hun rejser til d. 27. august.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top