Lille butik med stort hjerte
Bryster2.jpg
Foto: red
Støtter brysterne Det er svært ikke at blive varm om hjertet, når man hører om Annette Kollings forretning Den lille butik, men ikke så varm, som hvis man rent faktisk køber en af de hæklede brystproteser, som forretningen håber vil blive modtaget lige så varmt, som de bliver sendt af sted.

Mange kvinder vælger at bruge en brystprotese efter en brystoperation. Det er dog ikke altid, at de almindelige siliconeproteser  er lige behagelige at bruge. Derfor har Annette Kolling nu åbnet en forretning, der sælger garn, stof og ikke mindst håndlavede strikkede brystproteser til brystopererede kvinder.

”Kræft er en uhyggelig sygdom og hvis en strikket brystprotese kan gøre en forskel så vil jeg gerne være med til det. Kræft patienter kan vælge en siliconeprotese, der ikke er rar, så derfor er der en kvinde i USA der har fundet på denne strikkede protese i blødt garn. Den kan endda tåle vand, så kvinden kan bade med den. Den er strikket i blødt garn der tørrer hurtigt. Proteserne strikkes selvfølgelig i flere størrelser og farver,” fortæller Annette Kolling.

Annonce

Hun er personligt meget rørt over kvindernes situation, så nu skal der også strikkes kemohuer og håndledsvarmere. Først gælder det dog de strikkede brystproteser, som hele familien hjælper med at få op på hylderne.

”Butikken er en idé vi i familien har haft i flere år, da jeg altid har gang i flere projekter i både strik og hækling. Mine børn hjælper mig, både med at hækle, fylde, komme med idéer og vælge farver,” siger Anette Kolling og fortsætter:

”Min ældste datter hækler meget og vi har hæklet til venner, familie og naboer. Vi har huset fyldt med hjemmelavede ting, og mange har sagt at vi burde have et sted hvor vi solgte ud af det. Så det er det vi prøver nu med dette lille lokale på Rødovrevej 213, som vi har lejet. Vi bor lige om hjørnet så det passer perfekt.”

 

Har stadig sit første kludetæppe

Det var hendes mor, der lærte hende at hækle og strikke, da hun var 10 år, og hun har da stadigvæk også sit kludetæppe fra dengang.

Lokalet på Rødovrevej har stået tomt længe, men pludselig tog fanden i familien, og så gik det stærkt. På to uger i slutningen af sommerferien, faldt alting i hak.

”Nu skal det prøves og så ser vi hvad der sker på Rødovrevej 213, hvor vi vil holde åbent et par gange om ugen og efter behov. Der vil blive sat forskellige udstillinger frem i vinduet og info om hvad vi tilbyder i butikken,” fortæller Annette Kolling.

”Planen med butikken er også, at vi vil sælge lidt genbrug, blandt andet ’dims’ som jeg kalder det – lysestager, vaser, skåle, små borde og skabe – gerne i gammel stil. Jeg går selv meget på loppemarked og finder altid et eller andet om det så er tøj, vaser, en lille skammel, perler jeg kan skille ad og lave noget nyt af, så kommer jeg altid hjem med noget nyt,” forklarer Annette, der gerne modtager garn, stof og ’dims’ i gammel stil, som kan sælges videre og få et nyt hjem.

”Til vores strikkede og hæklede ting bruger vi hovedsageligt økologisk garn og genbruge ting, da vi allesammen skal passe på vores miljø, og jeg tænker at hvis vi allesammen gør bare en lille smule, så kan det hjælpe på lang sigt. Vi sidder eksempelvis og klipper brugt tøj i strimler og så bruger vi det til at hækle i,” forklarer Annette Kolling.

Hun har været med til at stifte strikkeklubben ’Tråden’, der mødes hver anden onsdag i Rødovre og nørkler. Der er også begyndt at komme flere unge med i klubben, som eksempelvis Annette egen datter på kun ni år.

”Min anden store datter er også kreativ og hun er i gang med flere projekter til butikken, blandt andet ved at sætte et par små gamle ting i stand, så det kan bruges og eventuelt sælges i butikken, så det er dejligt hele familien er samlet om det,” siger Lotte, der håber, at mange vil kigge forbi butikken.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top