Annonce

Kvartfinale stoppested for Rødovres OL-drømme
14030610_10208451713828786_1039007388_n.jpg

Landsholdet med de to rødovredrenge nød til fulde den flotte åbningsceremoni i Brasillien - omend det blev til et exit i kvartfinalen.

Landsholdet med de to rødovredrenge nød til fulde den flotte åbningsceremoni i Brasillien - omend det blev til et exit i kvartfinalen.
OL Barndomsvennerne har siddet klistret til skærmen, mens Lukas og Andreas viste de danske farver frem ved OL. Det hele startede på de små baner i Rødovres skolegårde.

Da Lukas Fernandes og Andreas Maxsø for 10 år siden stod og spillede mur i skolegården i Rødovre var der ikke mange der troede, at de skulle blive en del af det hold, der netop nu repræsenterer de danske farver ved Verdens største sportsbegivenhed OL.

”Jeg tror, de tænker, at det er lidt vildt, at jeg er med til så stort en begivenhed. Forhåbentlig lidt stolte af, at de kender mig. Nu har de jo fulgt lidt med på snapchat og fået en ide om, hvor stort det egentlig er,” siger Lukas Fernandes mens han tænker på vennerne i Islev.

Annonce

”Det var helt fantastisk at få lov til at opleve åbningsceremonien sammen med alle de andre danske atleter. Det er noget der føles helt uvirkeligt, og det vil aldrig glemmes. Det var fedt at komme i gang og vi havde alle glædet os til det. Det er en meget speciel turnering og nogle andre modstandere og kulturer, end dem man er vant til i Europa,” forklarer han.

Selvom det danske fodboldhold tabte hele 4-0 til værtsnationen, blev det en positiv oplevelse.

”Mod Brasilien var det helt fantastisk at opleve stemningen og 55.000 højtråbende brasilianere. Og selvfølgelig at møde Neymar og mange andre topspillere,” siger Fernandes.

Andreas Maxsø, der til daglig spiller i midterforsvaret i FC Nordsjælland kunne ikke være mere enig.

 

Ser stadig sport i Rødovre

Sportsligt har det været super fedt, og med en kvartfinale imod Nigeria har vi nået vores første mål om at gå videre fra gruppen. Personligt har jeg fået fuld tid i alle kampe indtil videre på midtbanen, så det har været super godt,”siger Andreas der var meget betaget af åbningsceremonien.

”Men kampen mod Brasilien har gjort mest indtryk på mig på grund af hele stemningen omkring kampen. Det var super fedt selvom vi desværre tabte rimelig klart. At være med til en slutrunde giver kæmpe erfaring som jeg kan bruge resten af min karrierere og at spille mod Neymar og Co giver en masse motivation for at arbejde endnu hårdere i hverdagen,” understreger Andreas der gik på Tinderhøj Skole og først for nylig er flyttet fra Rødovre.

”Men hele min familie bor der stadig, så jeg vil stadig komme i Rødovre meget. Min bror spiller også for Rødovre Mighty Bulls (Red: Nicklas Carlsen) så hver gang jeg kan komme, tager jeg op og ser ham spille i arenaen,” afslører Andreas.

For begge rødovredrenge gælder dog først og fremmest strabadserne i den hjemlige liga, om end OL-oplevelsen har fået dem til at drømme lidt højere.

”Det er svært at sige, hvad næste stop bliver. Det handler først og fremmest om at præstere på sit klubhold, og hvis man en dag er så privilegeret at blive udtaget til A-landsholdet, så er målet selvfølge EM og VM,” siger Lukas Fernandes drømmende.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top