Annonce

Ildsjæl hædret i regnvejr
2610_Prisen__IN_100816-2-of-14.jpg
Overrasket prisvinder: Basketentusiast Gurpaul Singh Rehal får overrakt 2610-prisen af Robert Bjarnholt fra Arbejdernes Landsbank. Foto: Ian Nielsen
2610-prisen Gurpaul Singh Rehal er en mand med hjertet på det rette sted. I denne uge blev det belønnet, da han modtog 2610-Prisen for sit arbejde med unge og streetbasket.
Regnen er faldet over basket-banen på Valhøj skole. Der står kun én mand til dagens streetbasket træning. Den mand er dette kvartals ildsjæl, og vinder af 2610-prisen.

Trods sine indiske rødder, har han i alle sine 35 år boet i Rødovre, og nu er han officielt kåret som hele byens ildsjæl. Navnet er Gurpaul Singh Rehal, men på basket-banen kalder de ham Shorty. Selvom asfalten på basket-banen er stenhård, er Gurpaul blød indeni, og da det gik op for ham, at han havde vundet prisen, måtte han knibe en tåre.

”Følelsen er ubeskrivelig. Jeg er rørt og stolt,” sagde prisvinderen.

Annonce

Selvom Gurpaul ikke regnede med at se nogle børn til træningen i dag, var han mødt op i tilfælde af, at nogle ville vise sig. Sådan er det, når man brænder for noget.

”Vi havde skrevet til ungerne, at de var velkomne til at komme selvom det regnede, men de unge i dag er ikke så gode til at komme ud, hvis det blæser eller regner.”

Nu vender skuden

Siden februar har der været masser af modstand for Gurpaul, der først fik en blodprop i hjernen, og som følge deraf nethindeløsninger. Senere fik han indbrud i bilen, en ødelagt skorsten, han blev fritstillet fra arbejdet, og værst af alt var han og partneren ved at gå fra hinanden. Alt sammen på få måneder i begyndelsen af 2016.

”Efter al dét jeg har været igennem, står jeg her, og bliver anerkendt. Det er en meget bedre følelse end at vinde en kamp, selvom jeg er en vinder,” grinte Gurpaul, der glædede sig over at andre har fået øjnene op for, at han forsøger at gøre en forskel.

Sportsmanshipog integration

”Han gør sporten og idrætten til et opholdssted med plads til alle, han giver medlemmerne, og ikke mindst de unge en følelse af at de udvikler sig både på det sociale og det faglige plan,” lyder det fra prisoverrækkeren Robert Bjarnholt, der er filialdirektør i Arbejdernes Landsbank. For nylig blev Gurpal valgt som næstformand i integrationsrådet i kommunen, og han kæmper indædt for at skabe samhørighed og fællesskab i Rødovre.

”Vi behøver ikke være enige, men hvis vi kan stole på hinanden på en bane, kan vi også stole på hinanden uden for banen. Man kan ikke ændre hele verden, men kan man gøre en forskel for sin næste, så virker det alt sammen.”

Sammen er et nøgleord for Gurpal, der driver alle sine basketball-projekter med den 12 år yngre Rokas Garlauskas, og med sit sportslige overblik, er han dog også bevidst om, at der er folk udenfor basket-banen, som gør det muligt.

”Der skal lyde en stor tak til Kultur- og fritidschef Henning Elmelund samt medarbejderne Dorthe og Kim for altid at hjælpe og stå til rådighed,” lyder det fra Gurpal Singh Rehal, der var hurtig til at understrege, at de 2610 kroner, fra prisen, vil tilfalde basket-børnene.

Har du en kandidat til 2610-Prisen så send en E-mail til andre@rnn.dk med kandidatens navn og en kort begrundelse Vinderen af 2610-Prisen modtager 2610 kroner, som forhåbentlig kan være med til at gøre ham eller hende lidt rigere selv.

Kommentarer

5 kommentarer om “Ildsjæl hædret i regnvejr”

 1. Ole Mathiasen siger:

  Tillykke Gurpaul. Velfortjent hæder. Kh Ole

 2. Birgitte Nielsen siger:

  Tillykke Gurpaul, det er velfortjent. Fantastisk arbejde du gør.

 3. Mie Kjær Petersen siger:

  Så Fortjent Gurpaul Singh Rehal.

  Det er mig en gåde, hvordan den mand bare bliver ved og ved med at præstere, lidt ligesom Duracell kaninen!!

  Et fantastisk forbillede og ikke mindst en Ildsjæl uden lige.

 4. Til lykke Gurpaul! Tak fordi du har sendt artiklen til mig, jeg var glad til at læse den. Jeg glæder mig på vejene af dem, som får mulighed at spille med dig, for at lære af dig og at blive inspireret af dig. Du skaber fælleskab, samhørighed, du gør en forskel, og du støtter andre i at gøre det! Bliv ved, og samt husk balancen, pas godt på dig selv!

 5. Kære Alle

  Af Hjertet Tak for de fantastiske ord -Det forpligter jo endnu mere c”,)

  Jeg vil personligt gøre mit til altid at prøve at inspirere såvel som at gå forrest.

  Endnu en gang Tak for tilliden og ikke mindst al den opbakning jeg har fået af Borgerene her i Rødovre kommune.

  Med venlig hilsen
  Gurpaul Singh Rehal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top