Annonce

Første skoledag – igen
IMG_2146.jpg

ÅBNINGSDAG: Der var både nervøsitet og spænding, da de mange nye elever skulle finde deres hold og klassekammerater, da HF og VUC åbnede i mandags. Foto: Red

ÅBNINGSDAG: Der var både nervøsitet og spænding, da de mange nye elever skulle finde deres hold og klassekammerater, da HF og VUC åbnede i mandags. Foto: Red
Skolestart I mandags startede det første kuld elever på Vestegnen HF & VUC i Rødovre. For mange bliver det et frygtet gensyn til introlege og lektier, mens det for andre bliver et springbræt til et nyt arbejdsliv.

Den er mindst lige så speciel og flot indvendig, som den ser ud udefra. Rødovres nyeste skole tårner sig op overfor Langhuset og vil i de næste par år tiltrække tusinder af elever.

De første startede i mandags med rundvisninger og forventningsafstemninger.
“De skal finde deres hold og kammerater. Vi har nogle forventninger til hinanden omkring at lave en god uddannelse. Vi har lavet nogle QR-koder, som de skal bruge for at lære huset at kende og finde frem til tingene,” fortæller direktør Tue Sanderhage lige inden han officielt byder velkommen til de mange spændte elever.
“Vi stiller nogle klare forventninger op til hinanden, men det at få nogle gode kammerater og en oplevelse af at høre til er vigtig. Derfor er der forskellige spil og ture ud i lokalområdet samt et introforløb, så de bliver rystet sammen,” siger Tue, der godt ved, at mange af eleverne for længst har haft deres første skoledag.
“Nogle af dem, der ikke
har gået i skole i ti år har haft dårlige oplevelser med skolen. Nu er de i skole som voksne og skal behandles som voksne, det er helt essentielt.

Annonce

Ny mulighed i livet
En af dem er Shama, der sagtens kunne ligne en af de yngste studerende, men faktisk har en karriere som frisør bag sig.
“Jeg vil gerne arbejde med unge mennesker, og måske læse videre til socialrådgiver eller pædagog. Derfor har jeg valgt at sammensætte en HF på et år, der giver mig den mulighed,” siger Shama.
Hun synes, ligesom flere andre, at huset ser godt ud.
“Men jeg er spændt på, om jeg kan finde rundt,” siger hun og tilføjer:
“Jeg er spændt på at møde mine klassekammerater. Man er altid lidt nervøs på første skoledag, også selvom man er blevet lidt ældre.”
Hendes venner synes, det er et stort skridt af hende at stoppe med arbejdet for at prøve at kaste sig ud i en uddannelse, men som Shama selv siger:
“Livet er for kort til at være træt af sit job, og når man så har muligheden for at prøve noget andet, skal man også gribe chancen.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top