Annonce

Fightersejr i Valby
WEB_Frem-Avarta_050816.jpg
Der var stor jubel i Avarta-lejren, da kampen endelig blev fløjtet af. Foto: Red.
fodbold Avarta spillede klogt, var heldige og effektive, da de sæsondebuterede ude mod Frem med en flot fightersejr på 1-2.

Frem-Avarta 1-2 (0-1)
0-1 Jacob Albrechtsen (16’)
1-1 Daniel Elly Pedersen (70’)
1-2 Christian Offenberg (73’, str.)
993 tilskuere

Avarta tog en flot sejr med hjem fra Valby, men det var med hiv og sving, da forhåndsfavoritterne fra den storsatsende kultklub Frem pressede alvorligt på og også fik bolden i nettet dybt inde i overtiden, så de fleste på Valby Stadion troede kampen endte 2-2.

Annonce

På bænken hos hjemmeholdet var der i hvert fald vild jubel, men sekunder efter nærmest choktilstand, da det gik op for Frem-folkene, at linjedommeren stod med flaget oppe. En, objektiv set, fortjent udligning var annulleret for off-side.

Mange fejl
Forinden var de knap 1000 tilskuere på Valby Stadion vidne til en kedelig 1. halvleg præget af utrolig mange fejl, dårlige beslutninger og derfor få afslutninger og velspillende angreb. Avarta stod klogelig tilbage på banen og afviste længe hjemmeholdet, som havde svært ved at komme frem til afslutninger.
Dem havde Avarta få af, faktisk kun to, og den ene var indenfor rammen og der gik bolden såmænd hele vejen. Efter en dødboldssituation blev bolden afværget, men endte på højrekanten, hvor en velspillende Mathias Cordua sendte bolden ind i hovedet på anfører Jacob Albrechtsen, som stod fuldstændig umarkeret på den bagerste stolpe, hvor han sendte gæsterne i front.
Frem var ganske ufarlige og kom de endelig frem til muligheder, så var de afgørende afleveringer pivskæve. Derfor skulle de mange trofaste Fremfans vente til det 36. minut, før de for alvor fik noget at klappe af. Det var efter et hjørnespark.

I de sidste fem minutter af halvlegen var der mere tyngde bag Frems pres, og det blev til 2-3 pæne chancer, inden de to hold gik til pausen.

Spænding til det sidste
2. halvleg blev langt mere underholdende. Frem virkede mere skarpe i spillets facetter, fik lagt Avarta periodevis under pres og flere gange brændte det alvorligt på.
Modsat var der også muligheder til Avarta for at øge føringen. Største chance havde Emil Thomsen, efter et hjørnespark, hvor bolden dumpede ned for fødderne af den løbestærke midtbanespiller, men Marco Brylov i målet var på plads.
Men det var i den modsatte ende, at de fleste chancer blev skabt og det burde være blevet 1-1 i det 64. minut, da gæsternes keeper Jacob Jensen blev afdriblet og Frems Jeppe Østenkær havde frit mål – næsten, for Jacob Albrechtsen kom sin keeper til undsætning og reddede på stregen.
I denne periode af kampen sad Frem på alt, og det lå i luften, at der ville falde en udligning. Avarta tabte hurtigt bolden, og blev straks sat under pres. Det holder man sjældent længe til, og sådan blev det også denne lørdag eftermiddag.
Ikke overraskende kom indlægget fra Frems venstrekant, hvor Beran Camilli gjorde det rigtig godt, og til sidst endte bolden hos Daniel Elly Pedersen, der fandt vej til netmaskerne. Det lignede starten på stærk afslutning for Valby-holdet.
Men i minuttet efter trak Marko Radosavljevic sig fri, men blev nedlagt ureglementeret i feltet og kampens udmærkede dommer var ikke i tvivl, straffespark. Det eksekverede tilbagevendte Christian Offenberg, og han afgjorde kampen, da han sendte bolden i mål via indersiden af den ene opstander.

WEB_Frem-Avarta_050816-2
Jacob Albrechtsen ligger med krampe kort før tid.

Resten af kampen satsede Frem naturligvis alt for en udligning, og hjemmeholdet kom frem til gode muligheder, men Avarta var faktisk tættere på 1-3 end Frem var på 2-2 i det sidste kvarter. Blandt andet havde Offenberg og Martin Rasmussen muligheder for at lukke kampen, men især sidstnævnte manglede kølighed i afslutningerne.

Men Avarta holdt, som omtalt i starten, stand med nød og næppe og kunne glæde sig over tre vigtige point efter en sejr over en stærk modstander.
Avarta spiller hjemme på søndag den 14. august kl. 13 mod HIK, der overraskende tabte hjemme med 0-2 til divisions-debutanterne fra Fredensborg.

Kommentar
Avarta sikrede sig sejren på baggrund af en solid fight, hvor de stod stærkt i defensiven og midtbanen sled som besatte med et formidabelt løbearbejde. Det var naturligvis midteraksen med Emil Thomsen, Saban Özdogan og Jesper Larsen. Den indskiftede Haydar Said var også et frist pust, og var tæt på at komme i oplæggerens rolle, når han tog de seje dybeløb, som rev Frems defensiv fra hinanden.
Dagens bedste for Avarta, mener jeg, var Mathias Cordua i midterforsvaret, som ofte stod i vejen for Frems indlæg, men han viste også godt spil og stod for det perfekte indlæg til Albrectsen ved Avartas første scoring.
Det skal også nævnes, at den hurtige og pågående Marko Radosavljevic ser særdeles spændende ud. Der ser ud til at være mange mål i den stærke angriber.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top