Annonce

Canadisk-italiener skal vogte buret for Bulls
ChrisCarozziIntroRLN-1.jpg

Rødovre Mighty Bulls nye målvogter, Chris Carrozzi

Rødovre Mighty Bulls nye målvogter, Chris Carrozzi Foto: Steen Marcussen
ishockey Det bliver den tidligere U18 verdensmester, Chris Carrozzi, der skal agere førstekeeper i den kommende sæson for Rødovre Mighty Bulls.

”Det er planen at spille meget og vinde.”
Så kontant lyder meldingen, når man spørger den nye Rødovre Mighty Bulls-keeper, 26-årige Chris Carrozzi, om planerne for den kommende sæson.

I fjor, var det Stefan Ridderwall, der vogtede RMB-buret, og før ham stod Sebastian Dahm en sikker sidste skanse. Traditionen tro har RMB valgt endnu en stærk profil til at vogte buret.
”Jeg er glad for at være her så tidligt, at jeg kan tilpasse mig, og skabe en god kemi til holdkammeraterne,” fortæller målvogteren, der har enkelte AHL-kampe på CV’et.

Annonce

Har krydset klinger med Sebastian Dahm
For godt otte år siden spillede Carrozzi mod Sebastian Dahm i den canadiske junior hockey liga OHL.
”Jeg har spillet mod Sebastian Dahm, men kender ham ikke personligt. Jeg har læst om ham, hvordan han spillede her i klubben i fem år, og kom så til Østrig bagefter. Det er en inspiration for mig,” fortæller Carrozzi, der faktisk prøvede at komme til Danmark allerede sidste sæson.
”Sidste år prøvede jeg at komme til Danmark, men røg til Italien i stedet,” lyder det fra målmanden, der både har italiensk og canadisk pas qua sit dobbelte statsborgerskab.

Vejen hertil blev brolagt af en henvendelse fra Rødovre Mighty Bulls.
”De ledte efter en målmand, og tog kontakt til mig. Jeg svarede med det samme, at jeg var meget interesseret, og heldigvis kunne vi få enderne til at mødes,” lyder den lykkelige historie.

Verdensmester som 17 årig
Chris Carrozzi har før vundet det mest dyrebare metal ved en junior VM-turnering, ledet af den legendariske træner og spiller, den nu afdøde Pat Quinn. Halvdelen af holdet fra dengang, spiller nu i NHL, men Carrozzi skal altså tørne ud for Rødovre Mighty Bulls.
”Det var en fed oplevelse at vinde guld, jeg vil altid huske det,” siger Carrozzi, der kun fik en træningskamp forud for turneringen dengang, hvor han agerede backup for det nuværende førstevalg i St. Louis Blues, Jake Allen. Carrozzi har ikke været på landsholdet siden.

Nu vil han forsøge at lede holdet til metal fra sin position foran målet. Om det lykkedes vil tiden vise, men optimismen og træningsiveren fejler i hvert fald ingen ting.
”Jeg vil gerne være en leder på holdet. Min rolle er selvfølgelig at stoppe pucken, men også at arbejde hårdt og sætte et eksempel for, hvad det kræver at vinde kampe. Jeg er ret stille på kampdage, men forsøger at lede med min fysiske tilstedeværelse på isen,” slutter Carrozzi, der umiddelbart efter interviewet havde travlt med at spørge de nye holdkammerater om morgendagens træning.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top