Annonce

Borger kræver bedre fortove
vej-e1471338213721.jpg
Misligholdelse Som borger i Rødovre kommune, er det muligt at drive forslag til behandling hos politikerne.
Det nyeste skud på demokrati-stammen hedder borgerdrevne forslag. Det vil sige, at borgerne kan drive forslag til afstemning blandt lokalpolitikkerne. Det kræver blot, at tilstrækkelig mange rødovre-borgere finder sammen i en underskriftsindsamling. Under Facebook-begivenheden ”Borgerdrevne forslag i Rødovre” har 74 borgere stemt på ”Bedre offentlige veje og fortove UDEN huller. Med store bogstaver forstås.

Selvom det blot er det 7. højest scorende forslag, og afstemningen løber til den 10 september, har en borger taget forskud på debatten.

”Alle villavejene i Hendriksholm-kvarteret er så smadret, at det ligner noget, der er løgn.”

Annonce

Så kontant lyder meldingen fra Elsebeth Larsen, der har sendt fotografier af de smadrede fortove til avisen.

Det er ikke kun af personlige årsager, hun råber op. Hun er indigneret på vegne af de ældre, der bor på Plejehjemmet Ørbygård.

”Det er sgu ikke i orden, at de ældre mennesker ikke kan gå på fortovet med deres rollatorer. Man skulle fandeme tro, at man boede i et østland,” bander hun.

Flere veje er smadret

Også på Grambyvej, hvor Elsebeth bor, er der utilfredshed med vejens tilstand.

”Jeg har boet her i 20 år. Allerede dengang jeg flyttede ind, lovede de at fortovene ville blive lavet. Sidste år skrev jeg direkte til borgmesteren, og så blev jeg ringet op af en fra Socialdemokratiet, som sagde, at der var afsat penge til det, men der er ikke sket noget.”

Netop i Socialdemokratiet er renovation af den efterhånden gamle asfalt blevet et fokusområde.

”Generelt har vi problemer i hele kommunen, men der er sat penge af til området. Vi har et efterslæb på det område, men nu er vi begyndt at prioritere det. Af de fem år jeg har været med, har vi aldrig brugt så mange penge på asfalt, som vi gør i år. Det kan godt gå bedre og hurtigere, men vi har fokus på det,” lyder det fra næstformanden i Teknik – og Miljøudvalget, Michel Berg (S).

Inden året er omme

Hvornår der sker noget, ved han ikke præcist, men arbejdet skulle gerne være påbegyndt inden årets udgang.

”Der kører noget licitation henover sommeren, men så er det spørgsmålet, hvornår maskinerne kommer. Vi spurgte til det lige før sommerferieren, og forvaltningen sagde, at man ville begynde lige efter sommerferien,” lover Michel Berg.

Kommentarer

2 kommentarer om “Borger kræver bedre fortove”

 1. Emil Larsen siger:

  Michel Berg har flere gange lanceret det som om hele Hendriksholm-kvarteret får ny vejbelægning. Og man har da også været hurtig til at nyasfaltere bl.a. på Enggårdsvej, hvor der bor et kommunalbestyrelsesmedlem. Men når man spørger forvaltningen, så er det langtfra alle veje, der trænger, som ny får ny belægning. Og der er ingen dialog når man mener at en bestemt vej er i voldsom behov for ny belægning. De henviser bare til at de har prioriteteret. Så der er altså fortsat MANGE veje i Hendriksholm som ligner lort, og som er lappede gang på gang, hullede og larmende pga den dårlige tilstand.

 2. Michel Berg siger:

  Kære Emil

  Jeg kan forsikre dig at asfaltering ikke er afhængig af hvor KB medlemmer bor. Alle kan følge prioriteringen på rk.dk f.eks. her kan du se hvilke veje der er prioriteret i år i sag 28 her:

  https://www.rk.dk/politik/politiske-udvalg/visning/?tx_rkdoc_pi5%5Buid%5D=TMU-UID175486-1&cHash=b97ce2f21583a523812e7fba72fd2426

  HH kvarteret lader vente på sig, men vi har afsat pengene til det i år.

  venlig hilsen
  Michel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top