96-årig ville bare være venlig
lucernevej_CV-1.jpg
Det var her ved Rødovre Dyreklinik på Lucernevej, at Ove Østergaards 96-årige mor blev franarret en dyr halskæde. I løbet af sommeren har Københavns Vestegns Politi oplevet en stor stigning i antallet af tricktyverier. Foto: Red.
politi Ved højlys dag lykkedes det ukendte tricktyve at stjæle en dyr guldhalskæde fra en 96-årige kvinde på Lucernevej. Tyveriet er langt fra enestående denne sommer, og politiet opfordrer nu alle til at gribe ind. ”Tricktyvene forsvinder, hvis de får for meget opmærksomhed,” siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby.

Det der skulle have været et hyggeligt familiebesøg, blev i stedet en trist søndag, da Ove Østergaard den 17. juli fik besøg af sin 96-årige mor.
Oves mor gik selv den korte vej fra hjemmet i Langhuset til Kamstrupvej, men på Lucernevej blev hun anråbt af to midaldrende kvinder i en cremefarvet Mercedes, der gerne vil vide, hvor apoteket lå. Oves mor ville gerne vise vej og som tak for hjælpen kvitterede den ene kvindelige tricktyv med at lægge en gul(d)kæde om hendes hals. Tricktyven forsøgte også at give Oves mor en ring på fingeren, men hun sagde nej, hvorefter tricktyvene speedede op og kørte væk. Da hun dybt chokeret når frem til sin søns adresse på Kamstrupvej, opdagede hun, at arvestykket, en værdifuld bismarkhalskæde i guld, ikke længere sad om hendes hals.
”Svigermor har det bedre, men er stadig rystet over episoden. Hun ærgrer sig over, at hun gik hen til bilen, men syntes jo, at hun ville være venlig,” fortæller svigerdatteren Lone Østergaard til Lokal Nyt.

Grib ind
Episoder som den Ove Østergaards 96-årige mor var udsat for, er langt fra enestående. Nye tal fra Københavns Vestegns Politi viser, at der alene i juni og juli måned blev anmeldt 101 tricktyverier i politikredsen mod 43 i samme periode sidste år. Statistikken fra politiet viser samtidig, at der i langt højere grad sker tricktyverier på gadeplan end førhen, og det får vicepolitiinspektør Charlotte Skovby til at komme med en lille opsang til alle.
”Vi kan advare vores ældre om alle de ting de skal gøre og være opmærksomme på, men det handler også om at alle skal være bedre til at gribe ind, når vi er vidner til mistænkelig opførsel. I min lange karriere kan jeg ikke huske, at et tricktyveri skulle have udviklet sig voldeligt,” siger Charlotte Skovby, der godt ved at det kan være grænseoverskridende at reagere, hvis man oplever noget forkert.
”Det er svært, men i mange tilfælde skal der ikke meget til. Hvis du står i køen i et supermarked og føler at der er personer der står meget tæt på personen der er i gang med at betale med dankort, kan man rømme stemmen eller bede personen om at rykke tilbage. Tricktyve kan ikke lide at føle sig overvåget, og vil søge andre steder hen, hvis de bliver det,” lyder opfordringen fra Charlotte Skovby.

Annonce

 

FAKTA:

Tricktyverier i tal

I juni måned 2015 modtog Københavns Vestegns Politi 30 anmeldelser om tricktyverier på gadeplan. Det tal er i år steget til 76, hvilket svarer til en stigning på 216 procent. I juli måned modtog politiet 25 anmeldelser mod 13 året før.
Antallet af tricktyverier i beboelser er på
samme niveau som de forgangne år.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top